Kvinna och man ligger i en säng och skrattar.

Till synes är det så att din man inte alltid märker om du är sugen på sex eller inte.

© Colourbox

Män underskattar kvinnors sexlust

Kanske är det inte så stor skillnad på din och din partners sexlust.

11 oktober 2016 av Anja Bruneskjold

Man hör ofta att män har mycket större sexlust än kvinnor. Och det kan oturligt nog vara skälet till att du och din partner inte har så mycket sex som ni skulle vilja.

Sanningen om kvinnors sexlust är nämligen en helt annan. I varje fall enligt en kanadensisk studie, där forskare bad en rad män att värdera deras partners sexlust. De skulle alltså uppskatta hur ofta kvinnorna var upphetsade och hade lust till sex. Efteråt skulle kvinnorna avslöja hur det var i verkligheten.

Männens svar var väldigt lika varandra, och det visade sig att de alla hade intrycket av att deras partner hade mycket mindre sexlust än vad kvinnorna själva upplevde. 

Orsaken till männens uppskattning av deras partners sexlust handlade om att de inte uppfattade att deras kvinnliga hälft sällan visade att de ville ha sex. De förstod inte att kvinnorna i verkligheten tog en massa intiativ. 

Medan männen placerades deras partners sexlust som en trea på en tiogradig skala, ansåg kvinnorna själva att det låg på en sexa.  

Även om undersökningen kanske visade på en stereotyp syn på män, kvinnor och sex, förklarar Amy Muise, expert på parrelationer, att männen i framtiden kanske bara borde fråga deras partner om de vill ha sex eller inte – och även vara uppmärksamma på om deras partner kanske använder helt andra metoder än männen gör, när de tar intiativ till sex. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar