Kvinna sitter på en mans rygg - de ler.

Otrohet kan vara en smärtsam upplevelse, men på längre sikt blir du starkare och bättre på att fatta beslut, visar forskning. 

© iStock

Kvinnor som har upplevt otrohet vinner i längden

Även om det är sårande och fel visar det sig att kvinnor som har upplevt otrohet vinner i längden.

18 januari 2017 av Anja Bruneskjold

Har du varit utsatt för otrohet och därefter blivit av med din partner? Det är inte nödvändigtvis bara dåligt. 

Även om det är hemskt att bli förd bakom ljuset av den man litar på, så visar forskning att kvinnor som lever i ett heterosexuellt förhållande, där mannen är otrogen, att de generellt lyckas bättre i livet – åtminstone om man jämför med kvinnor som inte har upplevt otrohet. 

En stor studie gjord av forskare från Binghamton University och University College London visar att kvinnor som har varit utsatta för otrohet och därefter blivit ensamma – eller tappat tilliten till sin man – faktiskt får det bättre och lättare i livet än kvinnor som aldrig har upplevt otrohet. 

Konkret betyder det att kvinnor som har upplevt otrohet lättare kan upptäcka andra män som har tendens till att vara otrogna. De blir alltså bättre på att undvika framtida otrohet.

Dessutom visar studien att dessa kvinnor växer som människor och att de generellt gör bättre val än tidigare.

Forskarna menar att när de här kvinnorna ”förlorar” sin man genom otrohet, så genomlever de en sorg som gör dem starkare. På det viset blir de också bättre på att fatta rätt beslut OCH upptäcka andra otrogna män.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar