Par som visar ett hjärta med sina fingrar.

Har ni sex ofta och inga barn, är det ett tecken på att ni har en god relation.

© iStock

Kolla om du har en sund parrelation

Kan du svara ja på de här fyra sakerna finns det goda chanser för att din parrelation ska överleva i många år.

20 september 2016 av Jeanette Linder

Ett recept på ett lyckligt förhållande ... Ja, det blir nog svårt, men samlar man resultaten av många års forskning tyder det i varje fall på att det finns en rad gemensamma nämnare för lyckliga par. Kolla själv om du och din partner passar bra ihop utifrån de här fyra tecknen på en sund relation. 

1. Ni har sex ofta

Det finns många skäl till att hålla igång sexlivet, men ett av de bästa är att era chanser att överleva som par blir betydligt större. Ni behöver inte nödvändigtvis göra det varje dag – mindre räcker också bra. En studie har t ex visat att par som har sex två till tre gånger i månaden landar 33 procent högre på en lyckoskala än par som sällan får till det i sängen. 

2. Ni var först vänner

Hur blev ni ihop från första början? Det har betydelse för hur starka ni är som par, visar forskning. Människor som var goda vänner innan de fick romantiska känslor för varandra, är generellt mycket tillfreds med relationen när det kommer till sex och romantik. 

3. Ni har inga barn

Barn är verkligen söta på alla sätt, men de kan dessvärre ta livet av en parrelation. Barnlösa är nämligen lyckligast, visar en studie. 

4. Ni har samma dryckesvanor

Det låter kanske märkligt men faktiskt kan era dryckesvanor skilja er åt. Forskare har kommit fram till att om den ena är en riktig fyllekaja, medan den andra nöjer sig med att smutta på glaset, är risken större att det tar slut än om ni är på samma dryckesnivå. 

Källa: https://www.womenshealthmag.com 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar