Gå på upptäcktsfärd i kroppens erotiska landskap

Da välkända erogena zonerna är inte alltid de mest pirrande. Ofta är det mer upphetsande att utforska nya och okända områden som kanske inledningsvis inte är självklara erogema zoner. Kroppen har långt fler känsliga punkter än många tror.

11 mars 2009 av I FORM-redaktionen

Att leta reda på varandras eragena zoner är en upptäcktsfärd som aldrig borde ta slut. Alla sinnen aktiveras. Och framför allt är det nödvändigt att använda fantasin.

Erogena zoner är kort sagt de ställen på kroppen som gör oss sexuellt upphetsade. De mest uppenbara är t ex könsorganen, brösten och insidan av låren. Men det finns oändligt många andra strängar att spela på när kropp möter kropp.

Kroppen är inte ett mekaniskt föremål som bara behöver nya tändstift någon gång då och då. Kroppen är levande, föränderlig. Det är våra känslor och erogena zoner också. Kropp och känslor hänger ihop, och hjärnan är i själva verket vår största erogena zon.

Där sitter fantasin, flirten, upptakten, förspelet och inte minst överraskningen eller överrumplingen. Det gäller kort sagt att också utforska de ställen på kroppen som kanske inte alltid är dem man först tänker på i det sammanhanget. Det är ofta där den mjuka beröringen ger störst "vinst" - De mer välkända erogena zonerna kan komma in i bilden senare.

Armhålor och tår är inkörsporten till erotik

Det är klokt att inte forcera. Börja gärna med kroppsmassage (utan sex) och försök ta reda på vad din partner tycker om. Och kom ihåg att det som bara uppfattas som en rar smekning ena dagen alldeles utmärkt kan vara starkt upphetsande nästa dag.

De erogena zonerna flyttar på sig, går i dvala och vaknar till liv igen. Nya uppstår -till ens stora överraskning. Detta ska naturligtvis signaleras till partnern på något sätt, så att de kan ingå i samlingen av njutningar. Alfabetet har 28 bokstäver så varför bara utnyttja de 5 vanligaste?

Den största sexdödaren är utan tvekan förutsägbarhet och långtråkighet. Det kan bero på trötthet, problem på jobbet, osv. Tar man dylika vibrationer med i sängen blir resultatet också därefter: rutinpräglad sex där de tre vanligaste erogena zonerna för länge sedan är uttjatade.

Ett förslag är t ex att smeka partnerns hår en stund. Hår är faktiskt mycket erotiskt och egentligen också ganska intimt. Både kort och långt hår kan vara skönt att vidröra, att snusa till i osv.

En annan förbisedd erogen zon är armhålan. Kroppsdofter är mycket sinnliga. Gillar man inte varandras kroppsdofter försvinner erotiken snabbt, oavsett finerfärdighet.

Därför får armhålan definitivt inte glömmas bort när man talar om erogena zoner ~ att borra in näsan i sin älskades armhåla och känna svettdoften är ljuvligt och mycket erotiskt upphetsande.

Självklart ska man vara noga med sin hygien, men allt får inte drunkna i genomträngande deodoranter -naturens egen deodorant är avsedd att väcka åtrå.

Fötterna är tacksamma smekningsobjekt. De flesta har känsliga fötter, och om det bara inte kittlar för mycket är en mjuk fotmassage en strålande inledning. Långsam start är mest befodrande för åtrån. Det är viktigt att man ger sig god tid till sex. Börja gärna det mentala förspelet tidigt på morgonen och glöm aldrig vardagsflörten. Inte ens den gråaste måndag.

Använd också dina sexuella fantasier. Du behöver naturligtvis inte leva ut dem i praktiken. Men om de gör dig på gott humör smittar det av sig även om din partner inte har en aning om dem.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar