Från sexhatare till sexälskare

Här får du exempel på fem vanliga problem som tar död på all lust i ett förhållande - och tips på hur de kan lösas.

2 juli 2009

1. PROBLEM:

Du har en underlig känsla av tomhet när du har älskat med din partner och känner mest för att bara vända ryggen till och somna.

Orsak:

Ni är exempel på Tysta Paret. Ni stänger av närheten och älskar med slutna ögon och stängda munnar, kanske var och en i sin fantasivärld.

Lösning:


Kanske lever ni så tätt inpå varandra i vardagen att ni inte orkar mer när det är dags att gå till sängs. Ge varandra plats att göra något var och en för sig ibland. För mycket vardagsnärhet kan döda den erotiska spänningen mellan er.

2. PROBLEM:

Han vill hela tiden. Du bara orkar inte. Men han tycks aldrig få nog.

Orsak:


Han vill ha sex hela tiden för att han upplever att det är svårt att "få lov".

Lösning:


Om du hittar energin så försök tillmötesgå honom och ge honom all den sex han vill ha i en månad. Du kommer att få mer lust själv ju oftare ni älskar. Och han kommer att sluta kräva sex bara för att han inte får så mycket han önskar utan i stället hamna på en mer realistisk nivå.

3. PROBLEM:


Du älskar din partner och vill bara ge honom det bästa. Därför väntar du på att komma i rätt stämning, men det sker liksom aldrig.

Orsak:


De flesta uppfattar sex som uttryck för en enda känsla: Kärlek. Men kom ihåg att det också finns t ex vrede och humor i ett förhållande.

Lösning:


Sluta upp med att tänka på sex som något som ska uttrycka de vackraste känslorna varje gång och därigenom utesluter alla andra former av sex ur ditt liv. Det finns ju t ex också vredes-sex, försoningssex och fjantsex.


4. PROBLEM:

Du tänder inte på honom längre. Han är bättre på att hjälpa dig med självdeklarationen än att fylla ditt behov av sex och passion.

Orsak:


Du fungerar som en mamma åt honom eller har adopterat honom som din pappa. Och att inte vilja gå i säng med sin pappa är ju naturligt!

Lösning:


Sluta upp med att vara den lilla flickan som måste tas om hand och få beröm - bli vuxen. Och sluta påminna honom om bilnycklarna!

5. PROBLEM:

Sex ger dig inget längre. Du blir inte upphetsad utan känner dig mer som ett flipperspel. Han vet precis vad han ska göra och trycker rutinerat på alla knappar.

Orsak:


Kanske din man är lite väl målinriktad? Han tror att du kräver orgasm varje gång och är så fokuserad på det att allt annat hamnar i skymundan.

Lösning:


Föreslå att ni under några veckor berör varandra på alla andra ställen än just dem som brukar leda till orgasm. Kanske kommer han på att det inte bara är orgasmerna som ger njutning.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar