Cykel

Cyklar du på stadscykel eller racer kan det hämma dina möjligheter att få orgasm.

© iStock

Din cykel kan avgöra dina chanser att få orgasm

Det spelar viss roll vilken typ av cykel du har om du vill uppnå maximal njutning i sängen.

3 oktober 2016 av Anna Sjøstrøm

Föredrar du en snabb citycykel framför en långsam och traditionell damcykel, för att du snabbare kommer fram till ditt mål? Då kanske du ska fundera över om det är viktigare för dig att komma snabbt fram på cykel, eller att du får orgasm i sängen. Ny forskning visar nämligen att typen av cykel kan ha stor inverkan på dina nedre regioner och ditt sexliv.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du ha en elcykel

Studien från Yale University har undersökt 41 kvinnors cyklar och resultatet visade att i de fall där styret satt lägre än sadeln så hade kvinnorna större press på sina könsorgan. Detta ledde till nedsatt känsel och därmed sämre förutsättningar att uppnå orgasm. 

Förklaringen bakom detta är att på cyklar där styret sitter lägre än sadeln, så sitter du mer framåtböjd. Det ger en ökad press på dina könsorgan som därmed förlorar i känsel. Och det kan vara orsaken till att du får jobba extra hårt för att få orgasm.

Men var inte ledsen! Antingen kan du byta ut din nuvarande cykel mot en hederlig gammal damcykel, där du sitter mer upprätt, eller också kan du rätt och slätt höja styret på den du har, så det är i nivå med din sadel. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar