Par som grälar

När ett gräl hettar till är det lätt att dras med lite för mycket. Kom därför ihåg att ta ett djupt andetag och påminna dig själv om att det är svårt att ta tillbaka något som du har slängt ur dig.

© iStock

Det här ordet kan stoppa alla gräl med din älskade

Det kan vara frestande att ge igen när din man eller pojkvän siktar in sig på dina ömma punkter och gör dig vansinnig. Men det finns faktiskt ett magiskt ord som kan lugna ned alla bråk. Se här vilket det är!

6 juli 2017 av Maria Albøg Jespersen

När din pojkvän gör dig besviken, får ilskan att blossa upp inom dig – eller siktar in sig på dina ömma punkter, kan det vara frestande att ge igen med samma mynt. Men när du gör det så riskerar du bara att bråket ska tillta i styrka, och att ni sårar varandra ännu mer.

Lyckligtvis finns det enligt den amerikanska familjeterapeuten Hal Runkel ett magiskt ord som kan lugna ned alla gräl.

Det är ordet ”aj”, som enligt Hal Runkel används alldeles för sällan i parförhållanden, men som alltså kan ta udden av även de värsta bråken.

"I en konflikt är det oundvikligt att vi kommer att säga något som sårar den andre genom att använda den information som du har om vederbörande eller som vederbörande har om dig,” säger han till Business Insider

Var ärlig med dina känslor

Men i stället för att säga något sårande tillbaka till din partner kan du i många fall lugna ned situationen genom att bara säga 'aj, det gjorde ont'. På det viset kan du få din partner att avbryta och tänka igenom varför ni båda reagerade som ni gjorde – i stället för att trappa upp situationen.

”Du kan till exempel säga: ’Vet du vad? Jag har öppnat mig för dig så mycket att du verkligen kan såra mig, så vad sägs om att vi i stället pratar med varandra som att vi älskar varandra?’”, förklarar Hal Runkel.

Därmed undviker ni att komma allt längre ifrån varandra samtidigt som du ger din partner möjlighet att tala ut mer om sina känslor.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar