De erogena zonerna

Det finns inget standardrecept på hur hårt eller mjukt man ska smeka sin partner. Det är bättre att börja för mjukt än för handfast. Om en bestämd beröring ger utdelning kan du alltid intensifiera beröringen. Obehagskänslor på grund av felaktig beröring försvinner inte så lätt. Kroppen har ett gott minne.

23 september 2009 av I FORM-redaktionen

Mäns och kvinnors erogena zoner är mycket lika. Det är i stora drag de ställen på kroppen där huden är tunn och där det finns en stark koncentration av nervceller. En av de få skillnaderna på män och kvinnor är att de flesta män är mer känsliga på händerna, speciellt på fingertopparna, än kvinnor.

Kinderna

Kyss långsamt och omsorgsfullt. Det är betydligt mer intimt än en tungrullare mitt på munnen.

Hjärnan

Hjärnan har stor betydelse. Den högra hjärnhalvan, som är den kreativa, lek- och fantasifulla, är otroligt viktig när det handlar om sex. Eggande fantasier och initiativet till överraskande och annorlunda erotik kommer alltid härifrån.

Munnen

Ett mycket känsligt sinnesorgan som vi ju använder hela dagarna i diverse sammanhang: När vi äter, kysser varandra osv. Munnen är mycket mottaglig för beröring - en lätt strykning över läpparna gör underverk. Och så fungerar naturligtvis alltid kyssar, som ju kan varieras med nafsningar.

Armarna och armhålorna

Försiktiga smekningar och kyssar i armhålan är underbart. Svettdoft kan dessutom vara upphetsande. Armhålan är ett av våra "privata" områden och det är inte så ofta man låter en annan människa smeka en där. Överarmen har tunn hud och är skön att smeka - ev som uppvärmning för armhåleberöringen.

Brösten

Hos både män och kvinnor hör bröstvårtorna och området runt dem till de mest erogena zonerna. En lätt, masserande hand är ofta bättre än ett fast grepp. Brösten är inte ett könsorgan, men en punkt där många nerver samlas, vilket gör dem otroligt känsliga. Att blotta sitt bröst och låta någon annan smeka det är därför ett tecken på tillit.

Magen

Här sitter vår djupa andning när vi är helt avslappnade och ger oss hän. Att bli struken över magen är rogivande, men även upphetsande, eftersom det ligger så nära könsorganen. Ett sätt att förlänga förspelet - lugnande och upphetsande samtidigt.

Könsorganen

Här samlas effekten av alla de erogena zoner som kan aktiveras - inklusive snuskiga tankar och fantasier. All sexuell upphetsning går i bästa fall ut på att hela kroppen ska bli en enda erogen zon som bara väntar på förlösning. Och den förlösningen kommer ju från könsorganen, så de bör sparas till sist av de erotiska övningarna.

Tårna

Tårna och den mjuka huden mellan tårna rymmer erogena zoner som hos vissa kan masseras till aktivitet. Man smörjer in sin partners fötter i massageolja och masserar hela foten, tills den slappnar av och blir varm. Låt t ex ett finger glida ned längs insidan av varje tå. Fortsätt över den känsliga "simhuden" och upp för sidan av den intilliggande tån. Till sist stimuleras stortån från roten och ut till spetsen med tum- och pekfinger.

Öronen

Använd tungan på och i örat och bit försiktigt i örsnibben.

Tinningarna

Ett bra ställe att inleda en förförelse. Massera med mjuka cirkelrörelser.

Skinkorna

Inga alltför hårdhänta grepp, tack. Stryk i stället försiktigt över sidorna på båda skinkorna.

Ryggraden

Ta dig riktigt god tid åt att bearbeta ryggraden. Färden från midjan till nackhåren måste ta minst en minut.

Naveln

I gamla filmer var naveln alltid täckt eftersom den ansågs vara för vulgär att visa. Och i orientalisk sexuell konst betraktas naveln som en pendang till slidan. Att det faktiskt ligger något i det kan du förvissa dig om med fingrarna eller tungan.

Lårens insida

Låt fingrar och tunga turas om att stanna till på den här erotiska knutpunkten.

Anklarna

Massera fördjupningarna på båda sidor av ankeln med två händer. Sådan beröring torde väcka liv i sexuel energi.

Knäna

Den mjuka huden på knänas baksida är en mycket känslig punkt. Låt det ta lång tid att massera den varsamt.

Bröstet

Nej, inte brösten. Massera den översta delen av bröstet med båda händerna. Du får gärna trycka lite.

Nacken och halsen

Ett otroligt känsligt område. Använd fingrar, läppar eller tunga för att ta reda på exakt hur känsligt det är.

Det lilla bandet bakom överläppen som förbinder den med tandköttet

Sug försiktigt på överläpp, så att din underläpp berör bandet.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar