© Colourbox

Bästa tidpunkten för att ha sex

Ja, så är det faktiskt. Det är några tidpunkter på dagen då det är bäst att ha sex.

18 juli 2016 av Anja Bruneskjold

Sex ska inte nödvändigtvis vara spontant och oväntat. I varje fall inte om man ska tro sömnexpert Dr Paul Kelley från Oxford University.

Han förklarar att din dygnsrytm ändrar sig med åldern. Och detsamma gäller tiden för när på dagen det är bäst att ha sex.

Få snygg träningströja från Kari Traa + 4 nr av I FORM – ENDAST 149:00 + 49:50 i porto och exp. Klicka här >>

20-årsåldern

Det är kanske inte superpraktiskt men det är faktiskt runt kl. 15 som både energi och sexlust är som störst. Och det är alltså då du bör fundera över att ha sex.

30-årsåldern

Din inre klocka ringer tidigare när du är runt 30 år och därför är det ideala för dig att ha sex tidigare på dagen. Bästa tiden är runt kl. 08.20, när solen precis har gått upp. Solen boostar nämligen testosteronet hos både män och kvinnor – och därmed ökar sexlusten.

Sex är både sunt och härligt. Men det kan också vara svårt att prata om. Här går vi igenom en rad funderingar kring sex, så du kan ha ett sunt och härligt sexliv. 

40-årsåldern

När du passerar 40 kommer du uppleva att du behöver mer sömn. Du kan gärna ha sex på morgonen som när du är runt 30, men den mest ideala tidpunkten är någon gång strax efter kl. 22. Vi vet att män ofta somnar efter sex, så det kan vara opraktiskt att ha sex på morgonen.

50-årsåldern

I den här åldern har du ofta fullt upp på morgonen. Du börjar också gå och lägga dig ännu tidigare, så den bästa tiden är att ha sex innan kl. 22. 

Inget tyder dock på att vi har mindre sex när vi blir äldre. Men har du funderat över vad som händer i kroppen när du inte har sex? Det påverkar nämligen din hälsa mer än vad du tror.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar