Kärlekspar i sängen.
© iStock

4 saker som händer i kroppen om du slutar ha sex

Det kan hända märkliga saker med hälsan om du slutar ha sex. Kolla bara här!

14 juni 2016 av Anja Bruneskjold

Det finns nästan inga gränser för hur bra sex är för din hälsa. Det fungerar bl a som medicin mot smärtsamma sjukdomar, hösnuva och hjälper mot urinträngningar. Men visste du att sexbrist även kan påverka din mentala hälsa så här?

Få snygg träningströja från Kari Traa + 4 nr av I FORM – ENDAST 149:00 + 49:50 i porto och exp. Klicka här >>

Du börjar drömma om sex

Det positiva med att inte ha sex är att du plötsligt börjar drömma om det. För vissa blir det så hett att de upplever att de får orgasm i sömnen. 

Få populär löparklocka från Garmin + 12 nr av I FORM – endast 499:– + 49:50 i porto och exp.

Du glider ifrån din partner

Om du och din partner inte längre har ett skönt och aktivt samliv, riskerar ni att glida ifrån varandra. Ni blir automatiskt osäkra på varandra och utan att tänka på det börjar ni söka bekräftelse hos andra. 

Din självbild förändras

Om du är van vid att ha sex regelbundet, speciellt med samma partner, är du också van vid att bli bekräftad. Intimiteten med din partner har alltså en positiv effekt på hur du uppfattar dig själv. Och om du plötsligt slutar ha sex, kommer du sakta men säkert får en mer osäker syn på dig själv.

Sex är både sunt och härligt. Men det kan också vara svårt att prata om. Här går vi igenom en rad funderingar kring sex, så du kan ha ett sunt och härligt sexliv. 

Män har större risk att få prostatacancer

Det handlar inte bara om immunförsvaret. Tidigare studier från American Urological Association visar att män löper större risk att få prostatacancer om de inte har sex regelbundet. Eller i varje fall om de inte får utlösning regelbundet. 

Vill du veta mer om vad som händer i kroppen när du inte har sex? Kolla då in de här 8 sakerna

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar