Frustrerad kvinna i sängen.

Ju mer sex ni har, desto bättre är parrelationen. Men i en stressig vardag är det lätt att glömma bort varandra.

© iStock

3 skäl till att du inte har någon sexlust

Dina tankar har en enorm betydelse för din sexlust. Läs här om vad som påverkar sexlusten och hur du och din partner kan hitta gnistan igen.

22 mars 2017 av Maria Albøg Jespersen

”Inte ikväll, älskling!”

Det är helt normalt att tappa sexlusten i perioder. Faktiskt upplever varannan kvinna att hon har mindre sexlust än sin partner. 

Med ett par enkla knep kan du dock få sexlusten tillbaka. Läs här om hur du bär dig åt, oavsett vilken utmaning du har. 

1. Du är för trött

Efter en lång och krävande dag med många måsten och planer är sex långt ifrån först på prioriteringslistan. Istället somnar du så snart ditt huvud träffar kudden. 

Tips! Ha sex vid andra tider, t ex på morgonen, även om det inte är det första du känner dig sugen på. Kom ihåg att lusten oftast infinner sig när vi väl är igång.

2. Du är stressad

Jobb, barn, måsten och sociala aktiviteter dränerar dig på energi. Du är pressad på alla fronter och sex känns inte alls aktuellt.

Tips! Du måste jobba med att släppa kontrollen. Kanske har du tagit på dig projektledarrollen hemma och det är dags att lämna över mer ansvar till din partner. Du kan också försöka med yoga eller meditation. Det motverkar stress och gör dig bättre på att njuta av nuet.

Sex är både sunt och härligt. Men det kan också vara svårt att prata om. Här går vi igenom en rad funderingar kring sex, så du kan ha ett sunt och härligt sexliv. 

3. Du trivs inte med din kropp

”Mina lår är för stora, min mage är slapp – och vad kommer alla celluliter ifrån?” Negativa tankar om din kropp förstärker din osäkerhet och hindrar dig från att ge dig hän. 

Tips! Fokusera på de delar av din kropp som du är mest nöjd med och låt resten vara. Tänk på dig själv som en het och sexig kvinna och din partner kommer garanterat att tända på ditt nya självförtroende.

Källa: health.com

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar