Efter den alpina karriären satsar nu Kari Traa på design av sportklädeskollektionerna som bär hennes namn. "Jag har egentligen aldrig riktigt gillat mitt namn utan tyckt att det lät som en gammal tant."

Möt Kari Traa

Möt kvinnan bakom sportklädesmärket med samma namn. Hon är en norsk skidstjärna med skinn på näsan och en orädd inställning till det mesta. "Det jag inte dör av, det gör jag", förklarar Kari Traa när I FORM möter henne hemma i norska Voss.

19 juli 2013 av I FORM

Hemma i Norge är Kari Traa en vintersportstjärna i klass med Anja Pärson och Pernilla Wiberg. I Sverige känner de flesta henne mest genom det populära sportklädesmärket som bär hennes namn. Men Kari Traa är alltså mer än så. Fartfyllda och tuffa sporter har dominerat karriären, men Kari Traa låter sig inte skrämmas.

Orädd sedan barnsben

– Jag har alltid varit orädd, också som barn. Jag har aldrig tänkt ”åh om jag bara hade vågat göra ditt eller datt. Om jag har haft lust att testa något, så har jag gjort det, säger hon.

– Jag har en positiv inställning till livet. Jag tror på mig själv och på min förmåga.

Våga utmana gränserna

För att bli en kvinna som vågar måste man gå över sina egna gränser, menar Kari Traa.
- Jag tror att det handlar om att inte vara rädd för att testa nya saker, och att lita på att du har mycket att lära av dem runtomkring dig. Alla är vi nybörjare någon gång, det gäller allt i livet. Många är rädda för att testa något nytt, men om något triggar lusten att göra det är frukten bara en barriär som man ska över. Och den barriären ska man bara ge blanka f-n i. Bara gör det, skjut inte upp saker. Ju längre du väntar, desto mindre är chansen för att du faktiskt gör det.

Klädesintresset började tidigt

I Sverige förknippar de flesta namnet Kari Traa med sportskläder. Kollektionen med samma namn som skidstjärnan lanserades 2012 och blev snabbt en dundersuccé bland alltifrån löpare till yogautövare.

- Jag har egentligen aldrig riktigt gillat mitt namn utan tyckt att det lät som en gammal tant. Men de stora designerna använder ju sina egna namn så nu tycker jag det är häftigt att det har blivit så stort, säger Kari Traa.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar