Mamma är bäst i världen – och hon kan lära dig massor med saker.

6 saker du har fått lära dig om du har en stark mamma

Är din mamma den starkaste och coolaste du vet? Då har hon garanterat sett till att du har lärt dig de här 6 sakerna.

25 januari 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Du har lärt mig värdet av att vara oberoende

Du behöver ingen hjälp med att öppna syltburken eller att flytta soffan, för du vet att du kan klara det själv. Din mamma och alla timmar på gymmet har lärt dig detta.

Du har lärt mig betydelsen av att ha tålamod

Du har lärt dig att allt inte går att fixa över en natt eller på några veckor. Livet innebär också motgångar, som kräver att man kämpar vidare trots bakslag. 

Du har lärt mig hur ovillkorlig kärlek ser ut

Har din mamma alltid offrat tid, sömn och pengar för att du och dina syskon ska ha det så bra som möjligt? Då vet du hur ovillkorlig kärlek ser ut, och hur det är att vara någons nummer ett. 

Du har lärt mig att man kan vara stark och sårbar på samma gång

Starka mammor är ofta också väldigt sårbara, de vet bara hur man döljer det. Din mamma har säkerligen legat vaken och funderat över hur du mår, eller varit uppe hela natten för att ta hand om dig medan du varit sjuk. 

Du har lärt mig att älska mig själv

Du har varit din mammas nummer ett och vetat att hon alltid har trott på dig och att du klarar allt du vill. Därför har du också lärt dig att säga ifrån när andra inte gör det. Du vet att vacklande resultat och dåliga perioder inte gör dig till den du är – utan att det handlar om din förmåga att kämpa vidare.

Du har lärt mig att fokusera på framtiden

"Jag önskar att jag hade en sådan" eller "Mitt liv skulle säkert sett bättre ut om jag hade gjort annorlunda" hjälper inte alls. Du vet att den bästa taktiken är att se framåt och hålla ögonen på vägen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar