Kvinna och man ler mot varandra.

Läs experternas råd om hur ni får kärleken att hålla.

© iStock

4 tecken på din parrelation kommer att hålla

Är ni det perfekta paret? Allt tyder på det om ni kan svara ja på de här fyra sakerna.

22 maj 2017 av Jeanette Linder

I början kunde ni säkert inte hålla händerna borta från varandra, men efter många år tillsammans kan det lätt gå slentrian i parrelationen. Men bara lugn, det betyder inte att förhållandet är dött. Om ni känner igen er i de här fyra sakerna är det enligt experter tecken på att er kärlek övervinner allt. 

1. Ni har samma värderingar

Ni kan vara oense om många saker, men det viktigaste är att ni är ense om grundläggande värderingar. Studier visar att ju mer lika ni tänker kring stora ämnen som ekonomi, religion och barnuppfostran, desto större är chanserna att ni fortsätter hålla ihop. 

2. Ni visar att ni tycker om varandra varje dag

Det behöver inte handla om storslagna, romantiska överraskningsdejter för att ni ska hålla lågan vid liv i relationen. Det viktigaste är att ni dagligen visar varandra kärlek genom små handlingar och fina ord. T ex att koka kaffe åt den andre varje morgon och berätta för din partner att han är snygg i sin nya skjorta.  

3. Ni pratar om era problem

Ingen parrelation utan problem. Det som är avgörande är hur ni hanterar dem. Det bästa för relationen är om ni pratar öppet om problemen istället för att ignorera dem. Det kan låta tufft med det stärker relationen på sikt. 

4. Ni räknar inte vem som gjorde vad

"Du var har varit ute med dina kompisar fem gånger den här månaden och jag bara en gång!" Lägg genast ner det sättet att tänka. Det finns inget bra med att räkna vem som gör vad hur många gånger. Tänk hellre positivt och gläds åt att ni kan hjälpa varandra.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar