© Colourbox

Vid den här tiden ska du gå på toaletten

Japp. Den här tidpunkten är bäst!

28 juli 2016 av Anja Bruneskjold

Det är helt klart vissa tider på dagen som det är bäst för kroppen att gå på toaletten. I varje fall om du ska göra mer än att kissa.

Du kan lugnt gå på toaletten flera gånger om dagen. Men det första, dagliga toalettbesöket påverkar resten av dagen mycket mer än du kanske är medveten om.

De flesta människor går på toaletten på morgonen. Och det finns det faktiskt en helt naturlig förklaring till. För medan du har sussat gott hela natten, har tarmarna jobbat på högtryck för att bearbeta den mat som du har ätit under dagen.

Därför besöker de flesta av oss också toaletten redan inom de första 30 minuterna efter att vi har gått upp på morgonen.

Och precis som att du själv kanske inte kan fungera utan kaffe på morgonen, gillar inte dina tarmar om du inte går på toaletten på morgonen. OM det alltså är vid den tidpunkt då du brukar göra det.

Tarmarna fungerar bäst om de upplever samma rutin varje dag. Och därför är det ditt första dagliga toalettbesök som sätter dagordningen. Se till att ge dina tarmar de bästa förutsättningarna genom att äta frukt, grönsaker, fibrer, osv, som är bra för tarmarna. Men även t ex kaffe kan hjälpa dig i riktning mot toaletten.

Därför ska du INTE hoppa över att gå på toa

Om du inte gör dig av med avföringen, kommer bakterierna i kroppen att ombildas till gas och du blir snabbt uppblåst. Dessutom riskerar du att få förstoppning eller irriterad tjocktarm, om du håller dig för länge.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar