Skippa kosttillskott och sänk risken för cancer

Som kvinna gör du klokt i att tänka dig för en extra gång innan du kompletterar din kost med extra vitaminer och andra tillskott.

26 januari 2011 av I FORM

En färsk studie från Frankrike har just visat att kvinnor som i en period fick ett kosttillskott av E-vitamin, C-vitamin, betakaroten, selen och zink hade en högre risk för att drabbas av hudcancer i den mest dödliga formen än de kvinnor som bara åt vanlig mat.

strongSambandet oklart/strong
Forskarna vet inte varför det förhåller sig så, men gläder sig i gengäld åt att studien visade att den förhöjda risken försvann när kvinnorna slutade att äta tillskotten.

LÄS OCKSÅ: Hudcancer – det här bör du hålla koll på

En svensk studie som publicerats i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition har tidigare i år visat att multivitaminpiller kan öka risken för bröstcancer.

Vet du hur länge du kan gå med hosta innan du bör söka läkare?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar