Magnesium skyddar mot diabetes

Ju mer magnesium du äter, desto mindre är sannolikheten att du utvecklar diabetes. Här får du de bästa källorna till ämnet.

4 januari 2011 av I FORM

Ju mer magnesium du äter, desto mindre är sannolikheten att du utvecklar diabetes, sammanfattar en grupp forskare som följde 17 000 personer under fem år.

Forskarna lät en grupp äta 303 mg magnesium per dag och en annan grupp 158 mg. De som åt mest magnesium reducerade sin risk att utveckla diabetes med 36 procent.

Brist på magnesium kan medföra att kroppens insulin får svårare att sätta igång kolhydratomsättningen i kroppens celler. Det kan leda till nedsatt insulinkänslighet och diabetes.

De bästa källorna till magnesium:

  • Fullkorn
  • Baljväxter
  • Grova grönsaker
  • Nötter
  • Mörk chokad

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar