Kvinna är förkyld, stärk immunförsvaret
Ge immunförsvaret en skjuts

På bara tre dagar kan du stärka ditt immunförsvar och rusta dig mot förkylning och influensa.

© iStock

3 metoder: Boosta ditt immunförsvar på 3 dagar

På bara tre dagar kan du ge ditt immunförsvar en rejäl skjuts uppåt, så du håller dig frisk och pigg. Välj mellan tre olika metoder – den effektiva, den moderata och den enkla.

4 november 2018 av Martin Kreutzer

Så håller du dig frisk, pigg och sjukdomsfri

Orkar du inte ligga sjuk hemma? Med en målinriktad insats är det möjligt att stärka ditt immunförsvar, så du kan undvika influensa och förkylning och hålla dig frisk, pigg och sjukdomsfri. Ett av de viktigaste redskapen utgår från din kost. Med maten får du en mängd näringsämnen, som bevisligen stärker immunförsvaret, så att din kropp lättare kan skydda sig.

Intressant nog visar nyare forskning dock att det inte bara är det du äter, utan också det du INTE äter som har en gynnsam effekt på immunförsvarets styrka. Fasta, där du inte äter någon fast mat alls, är möjligen det mest effektiva du kan göra för ditt immunförsvar. Genom att fasta motiverar du bestämda celler i kroppen till att producera enorma mängder vita blodkroppar. Bildligt talat är detta en här av stridssoldater, som slåss mot alla sjukdomsangrepp, och kan du öka truppernas storlek är du på rätt väg mot att vinna kriget mot virus och bakterier.

Försök har visat att tre dagars fasta är särskilt effektivt när det gäller att boosta immunförsvaret till max. Är du sugen på att ge fastan en chans, är det bara att köra igång. Som en extra belöning kan du se fram emot att fastan också ger en mindre viktnedgång.

Vet du hur länge du kan gå med hosta innan du bör söka läkare?

En immunförsvarsmetod för alla

Här under får du en grundlig introduktion till hur du tar dig an fastan, men om du redan nu tycker att det låter drastiskt så läs vidare ändå. Vissa läsare tycker troligen att total fasta är för extremt, och därför har vi skapat två andra kurer som är nästan lika effektiva för immunförsvaret.

Den ena immunförsvarsmetoden liknar till viss del fastan, utan att matintaget helt stängs av, medan vi i den andra immunförsvarsmetoden introducerar dig till ett tredagarsprogram, som ger din kropp enorma mängder av stärkande ämnen, vilka hindrar virus och bakterier från att få fäste. Det finns alltså en metod för alla och inte längre några ursäkter för att drabbas av snuva och hosta.

3 metoder: Boosta ditt immunförsvar på 3 dagar

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar