Kvinna ligger i sängen och är sjuk. Hon torkar näsan.
© Colourbox

4 saker som du tror gör dig sjuk

Gör du allt du kan för att inte bli förkyld? Kanske är det inte nödvändigt. Här är 4 saker som du tror gör dig sjuk!

27 april 2016 av Anja Bruneskjold

Det finns tusentals myter om vad du INTE ska göra, om du vill undvika att bli sjuk. Vi har hittat 4 typiska saker som många är övertygade om gör oss sjuka.

Du går ut med blött hår

Det kan kanske vara lite kallt att gå ut med blött hår. Men det är ingen fara för att du ska bli förkyld eller dra på dig ett virus. Om du blir smittad av ett virus, har det alltså inget att göra med om du går ut med blött hår.

Du har för lite kläder på dig

Om du råkar ha för lite kläder på dig när du går ut, behöver du inte heller oroa dig för att det ska göra dig sjuk. Det beror inte på det kalla vädret om du skulle bli förkyld. Förkylningen drabbar dig oavsett hur mycket kläder du har på dig.

Du får inte nog med C-vitamin

Det är många som tror att C-vitamin kan hjälpa dig att undvika förkylning. Men faktum är att C-vitamin faktiskt bara hjälper till med att boosta ditt immunförsvar. Du kan alltså ändå bli smittad med ett virus, även om du proppar dig full med C-vitamin.

Du umgås med andra om är sjuka

Det är inte när du träffar andra som är sjuka, som du själv blir sjuk. Däremot är det dagarna innan sjukdomen bryter ut som risken är störst att du blir smittad. Därför kan du aldrig förutse om du ska få med dig en förkylning hem.


Är du osäker på om din hosta beror på lunginflammation? Läs vår guide och lär dig mer om de lömska symptomen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar