Gryn minskar risken för cancer

Välj till exempel havregryn istället för fabrikstillverkade frukostprodukter. Det är både sundare och mer naturligt.

21 november 2013 av Irene Brøndum

Onaturligt:

Frukostflingor som cornflakes och kalaspuffar tillsätts stora mängder socker och tillför därför mer kalorier än hälsa. Exempelvis finns det cirka 20 gram socker per 100 gram i ett av de mest kända frukostmärkena. Det är lika mycket socker (per 100 gram) som i en rulltårta.

Naturligt:

En blandning av olika gryner är ett betydligt naturligare val. Innehållet av det cancerframkallande ämnet akrylamid är mycket mindre än i de spröda fabriksframställda frukostprodukterna och tillsättningen av socker styr du själv över.

Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker. 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar