Gryn minskar risken för cancer

Välj till exempel havregryn istället för fabrikstillverkade frukostprodukter. Det är både sundare och mer naturligt.

21 november 2013 av Irene Brøndum

Onaturligt:

Frukostflingor som cornflakes och kalaspuffar tillsätts stora mängder socker och tillför därför mer kalorier än hälsa. Exempelvis finns det cirka 20 gram socker per 100 gram i ett av de mest kända frukostmärkena. Det är lika mycket socker (per 100 gram) som i en rulltårta.

Naturligt:

En blandning av olika gryner är ett betydligt naturligare val. Innehållet av det cancerframkallande ämnet akrylamid är mycket mindre än i de spröda fabriksframställda frukostprodukterna och tillsättningen av socker styr du själv över.

Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar