Kvinna håller i en kopp.

Temperaturen på ditt kaffe kan avgöra om det är sunt eller osunt.

© iStock

Därför ska du låta kaffet svalna lite

En bränd tunga inte det enda du riskerar att få genom att du börjar dagen med en varm kopp kaffe eller te.

12 juli 2016

Vi är många som börjar dagen med en varm kopp kaffe eller te. Men om du gillar när det är rykande hett så är en bränd tunga inte det enda du riskerar att få, visar en helt ny studie.

En grupp internationella forskare har tittat närmare på cancerrisken med te och kaffe, och det visar sig att oavsett vad du dricker så ökar risken för cancer i matstrupen om vätskan är mer än 65 grader varm.

Så ska du dricka ditt morgonkaffe

Innan du häller ut ditt morgonkaffe i vasken så kan vi lugna dig med att både kaffe och te faktiskt innehåller ämnen som motverkar cancer – om du alltså inte dricker det för varmt.

Då vatten som bekant kokar vid 100 grader så är det en bra idé att låta koppen stå ett par minuter och svalna lite eller tillsätta en skvätt mjölk, innan du kastar dig över den.


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar