Kvinna med gummihandskar håller händerna på huvudet och ser förskräckt ut.


© iStock

6 saker i ditt hem som är FULLA av bakterier

Mycket troligt är det några av de här 6 sakerna i ditt hem som du inte rengör lika ofta som du kanske borde.

18 oktober 2016 av Anja Bruneskjold

Du tycker säkert själv att ditt hem är rent och i stort sett bakteriefritt. Men det räcker inte bara att tvätta händerna efter toalettbesök eller dammsuga en gång i veckan. Har du t ex nyligen rengjort den här 6 sakerna i ditt hem?  

Tandborsthållaren

Du vet det säkert. Men helt ärligt – hur ofta rengör du den från intorkad saliv och tandkräm? Din tandborsthållare bör rengöras med vatten och tvål minst ett par gånger i veckan. Så slipper du mögel och diverse svampbakterier.

Badrumsmattan

Den ligger på golvet i det mest fuktiga rummet i ditt hem. Badrumsmattan är rena himmelriket för bakterier och mögel. Se till att hänga den på tork varje gång du har stått på den efter en dusch. Och tvätta den minst en gång i veckan. 

Handtaget på kylskåpet

Har du tänkt på hur ofta du tar i kylskåpshandtaget? Har du också tänkt på hur ofta du gör rent det?

Mobiltelefonen

Du vet förstås att du bör torka av din mobil. Men kommer du ihåg att också göra det? Speciellt illa är det om du hör till dem som tar med sig mobilen på toaletten, där det finns bakterier på alla ytor.

Dörrmattan

Yes, dina skor är helt rena. Men det fortsätter de inte att vara om du inte kommer ihåg att göra rent din dörrmatta. Med mindre att du lämnar skorna utanför dörren, så släpar du med en massa smuts och bakterier in i ditt hem.

Gosedjur

Kommer du ihåg att tvätta dina barns gosedjur? De fylls nämligen blixtsnabbt med bakterier – så de behövs VERKLIGEN tvättas ofta.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar