Tugga dig till en plattare mage

Vill du ha en platt mage? Ät då livsmedel som håller magfettet borta och undvik sådant som är fettbildande. Här får du en guide till dina bästa val.

3 maj 2009 av I FORM

Det finns mat som du kan äta massor av utan att det syns på magen, men det finns också mat som mycket målinriktat sätter sig runt mage och höfter.

Därför är det klokt att hålla igen på dessa fettbildande livsmedel. Det handlar i synnerhet om:

Vitt bröd, vitt ris och nudlar

Snabba kolhydrater har en tendens att sätta sig på magen, de gör att blodsockret stiger snabbt på kort tid. Forskare misstänker också att de stimulerar fettcellerna till att hålla kvar fettet. Ersätt därför en del av kolhydraterna med grönsaker.

Välj också grova varianter som fullkornsbröd och råris. De upptas inte särskilt mycket långsammare, men är nyttigare.


Det har aldrig varit enklare att äta grönt! Med en spiralizer kan du förvandla all världens grönsaker till sund pasta. Just nu får du en spiralizer + 3 nummer av I FORM för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr)!


Bakad potatis

Det är svårt att bli riktigt klar över vad potatis gör. De mättar så bra att man klarar sig många timmar och därmed hjälper de dig med att gå ner på alla de ömma punkterna. Men fettet på magen är ett undantag, det verkar som om potatisarna tvärtom håller kvar fettet på samma sätt som vitt bröd, i alla fall när de är varma.

Nya studier visar att kall potatis kan hjälpa dig att bli av med fettet. Därför, när målet är att komma åt bukfettet, är det en bra idé att undvika varm potatis och ersätta den med grönsaker, råris eller fullkornspasta.

Socker

Vingummi, karameller och läsk innehåller mycket socker som gärna stannar kvar i magregionen. Även dolt socker i till exempel färdiglagade rätter, ketchup, bröd, pålägg, cornflakes och inlagd sill ökar mycket snabbt blodsockret, vilket försvårar för fettcellerna att bli av med fettet.

Öl, vin och sprit

Ett glas vin då och då har ingen betydelse för ditt totala kaloriintag, men om glaset blir till flaskor och ölflaskorna hopas varje månad, ja då börjar det bli något som gör det svårt för dig att få en platt mage. En öl innehåller till exempel 120 kalorier, medan ett glas rödvin innebär 105 kaloriers tillskott.

Så får du en plattare mage

Minska på socker, varm potatis, godis och vitt bröd, på så sätt mister fettet sina viktigaste näringskällor. Istället finns det livsmedel som du kan äta massor av för att de hjälper dig att bli av med bukfettet.


Ät

 • Enkelomättade fettsyror

  Från till exempel nötter, avokado och oliver. Studier visar att de gör det lättare att få bort fettet i synnerhet från magen.

 • Fet fisk Innehåller omega-3fettsyror, D-vitamin och jod som stimulerar kroppen att bryta ner fettcellerna på magen.
 • Mjölk, ost och ägg Innehåller D-vitamin som hjälper till att frigöra och förbränna bukfettet.
 • Frukt och grönt Ju mer frukt och grönt du äter, desto smalare är du om midjan, det visar undersökningar.
 • Magert kött Proteinet i kött verkar på tre sätt: Det lösgör bukfettet, ökar förbränningen och mättar bra.

I FORM rekommenderar:

Gå ner 1 kg i månaden – här är ditt bästa vapen!

Vill du gärna gå ner ett par kilo? Och samtidigt få tarmar i toppform, ett starkare immunförsvar och mer energi? Då ska du lägga beslag på en spiralizer!

För endast 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr) får du just nu en spiralizer + 3 nummer av I FORM!

Denna geniala spiralizer kan bli din genväg till en slankare och sundare livsstil! Just nu får du den + en grönsaksskalare, örtkniv och 3 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin I FORM till extrapris. Se erbjudandet här >>

Spiralizern är din bästa vän på vägen mot viktnedgång och en sundare kropp. Med en spiralizer kan du förvandla all världens frukt och grönsaker till snygga och sunda strimlor. Prova t ex att byta ut den traditionella pasta mot squash- eller morotspasta, som innehåller långt färre kalorier. Då kan du faktiskt gå ner upp till 1 kg i månaden och samtidigt fortsätta äta alla dina favoriträtter med pasta.

Vad kan spiralizern göra?

Spiralizern är ett smart litet köksredskap som snabbt förvandlar frukt och grönt till hälsosamma strimlor. Spiralizern har inte bara ett, utan fyra olika, vassa blad. Med dem väljer du själv hur tjocka grönsaksstrimlor du vill ha. 

Ena dagen kan du göra ultratunna strimlor av morot till salladen och nästa breda squashstrimlor till köttfärssåsen.


VIDEO: Så gör du snygga, nyttiga strimlor av dina grönsaker!

Så hälsosam blir du

Du går inte bara ner i vikt, du blir också mycket sundare när du får i dig massor av grönsaker. Se fram emot att få:

 • Vægttab
 • Bättre matsmältning
 • Starkare immunförsvar
 • Mer energi
 • Mindre stress


YES, jag vill gärna vara mer hälsosam! 

Skicka mig en spiralizer + 3 nummer av I FORM för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr)!


ALLT detta får du

Slå till nu så får du allt detta för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr):

 • Stilren spiralizer – Kickstarta din viktminskning med massor av frukt och grönt.

 • Skalare och örtkniv – Det perfekta radarparet ihop med din nya spiralizer.

 • 3 nummer av I FORM – Se fram emot massor av recept på sund och läcker mat, träningsövningar, expertråd och inspiration till en sund och glad livsstil. De första 3 numren följer med – därefter kan du säga upp din prenumeration när du vill.

 • Den digitala bilagan "Sund kvällsmat på mindre än 30 minuter" – Proppfylld med sunda recept där du får användning för din nya spiralizer.

 • Obegränsad digital tillgång till I FORM via Wype-appen – Så kan du även läsa I FORM när du är på språng.

 • 3 veckors gratis tillgång till Kostdagboken

 • Bra rabatter på träningskläder i premiumklubben Moreshop


Är du redo för ett sundare liv?

Slå till nu och få paketet med spiralizern för endast 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr). Du sparar 471 kr! 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar