Smal med hjälp av andra- viktkonsulenterna hjälper

Om du får dela dina ansträngningar och resultat med viktkonsulenten kommer din motivation att bli mycket starkare.

16 mars 2009 av I FORM

Särskilt bra om du ...

... föredrar att göra saker tillsammans med andra. Det gäller speciellt om du är den emotionella typen.

Så här gör du:
ViktVäktarna är en organisation som bygger på konsulenter. De är inte utbildade dietister utan personer som har personlig erfarenhet av övervikt och viktminskning.ViktVäktarna finns i hela landet och när man kommer till en så kallad klassträff första gången får man ett program som bland annat innehåller kostråd.

ViktVäktarnas filosofi är inte att man ska leva på svältgränsen - man ska äta sig mätt och inte hoppa över någon måltid. Man följer gängse normer om sund kost och får också matrecept. Utifrån detta lägger man själv om sin kost.

Man infinner sig för kontrollvägning en gång i veckan och träffar då konsulenten och de andra medlemmarna. Man fungerar som stödgrupp åt varandra och delar med sig av erfarenheter och råd. Konsulenterna håller i diskussionerna och svarar på frågor. Vägningen är en viktig del och det lär vara just den som hjälper folk. Ingen vill behöva berätta för de andra att man lagt på sig sedan sist. De flesta har också stor glädje av att träffa andra i samma situation.

Det finns även brevkurser, påbyggnadskurser och "jämviktsprogram".

Mer information: ViktVäktarna, tel 042-490 09 00. www.viktvaktarna.se

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar