Kvinna gör hål på ballonger framför fettvalkar.

Sitter ditt fett på rumpa, mage eller armar så har vi en metod för just ditt problemområde.

© Jakob Helbig

Så blir du av med fett på mage, rumpa och armar

Är du missnöjd med någon del av din kropp så har vi goda nyheter. Oavsett var fettet sitter så kan du lösa problemet. Här visar vi vilken metod som passar bäst för just DIN ömma punkt.

1 augusti 2017 av Frida Hallqvist

Du står i provrummet med butikens snyggaste klänning och den sitter egentligen jättebra – om det inte hade varit för den där irriterande valken som alltid ska vara i vägen och förstöra hela intrycket!

Vi är många som har ett ställe på kroppen där fettet brukar sätta sig. Om du har valkar så är du oftast mer eller mindre överviktig, och för att bli av med fettet måste du gå ner i vikt. Om du har försökt banta så har du dock säkert upptäckt att det sällan händer särskilt mycket med din problemvalk. Du kan tyvärr inte själv bestämma var du ska bli av med fettet – det är genetiskt betingat. Men även om du inte kan punkt­banta så kan du ändå hjälpa generna lite på traven via kosten och fokuserad träning, och därmed sticka hål på din ömma punkt.

Så blir du av med tre vanliga valkar

Frida Hallqvist, PT, har utvecklat tre metoder för att ta upp striden mot de vanligaste valkarna på magen, rumpan och överarmarna. Eftersom du inte kan punktbanta så är det inte lönt att bara träna de aktuella områdena. Du ska därför träna hela kroppen, vilket ökar din förbränning maximalt, och dessutom göra en rad handplockade övningar med extra fokus på de tre problemområdena.

Metoderna har noga testats av tre kvinnor med varsitt problemområde. Se de fantastiska resultaten här under och hitta rätt metod för just dig i det nya numret av I FORM som finns ute nu.

Line, 35 år, blev av med valkarna på magen.
Line, 35 år, blev av med valkarna på magen.

VIKT  Före: 76,7 kg Efter 66 kg FETT Före: 37,5 Efter: 30,4 MIDJA Före: 86 cm Efter: 71 cm

Freja, 33 år, blev av med hela 9 cm runt höfterna.
Freja, 33 år, blev av med hela 9 cm runt höfterna.

VIKT Före: 67,8 kg Efter 62,2 kg FETT Före: 32 Efter: 23,5 HÖFTER Före: 105 cm Efter: 96 cm LÅR: Före: 63 cm Efter: 57 cm

Pia, 47 år, fick supervältränade armar.
Pia, 47 år, fick supervältränade armar.

VIKT Före: 72 kg Efter 65 kg FETT Före: 34,8 Efter: 24,7 ÖVERARM: Före: 31 cm Efter: 27,5 cm

Få fler tips för en sundare livsstil

Feminin träningströja med en silkeslen yta. 4 nr. av I FORM + Träningströja Kari Traa Mette - BARA 149. Klicka här >>

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar