Magcamp - del 2

Bemästrar du redan första delen av I FORMs magbootcamp är det dags att köra igång med andra delen, där vi presenterar två nya effektiva magövningar.

Träna med vår video

En stark mage är grunden till att ha en kropp som fungerar. Och det är som tur är inte svårt att träna den. Med I FORMs onlineträning får du bland annat träningsvideor som stärker magen. Du kan träna med videorna hemma eller utomhus.

GÅ TILL VIDEON

I FORMs magcamp är uppdelad i sex delar.

I varje del får du två övningar som stärker alla magens muskler samt coremuskulaturen. Övningarna ökar i svårighetsgrad från gång till gång, och hänger du i kan du se fram emot en starkare mage, bra hållning och bättre träningsprestationer.

1. DOPP MED TÅN

A Ligg på rygg med knän och höfter i 90-graders position och händerna ner längst sidan. Tryck ner länden lite i golvet och håll den där under hela rörelsen.

B Andas ut och sänk den ena foten i golvet i ett lugnt och kontrollerat tempo. Lyft den igen och repetera med motsatt fot.

Kvinna gör magövning
© Jakob Helbig

2. SIDOBÖJ

A Ligg på rygg med böjda ben, fötterna i golvet och armarna ner längst sidan.

B Lyft överkroppen från golvet och håll hakan mot bröstet så att du inte drar upp nacken, utan håller den som en förlängning av ryggraden. Håll den här positionen och låt sedan ena handen söka sig så långt ner mot foten som möjligt och tillbaka igen.

Föreställ dig att du gör en sidoböj medan du är mitt i en sit-up.

Kvinna gör magövning
© Jakob Helbig