Tjock kvinna med måttband på magen.
© iStock

De 3 viktigaste sakerna om du vill bli av med magfettet

Kämpar du också med extrakilon på magen? Kolla då in de här 3 sakerna du kan göra för att ge magfettet en match!

16 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Fördelen är att du inte behöver ha en tvättbräda på magen för att vara hälsosam. Men över en viss gräns är det heller inte så bra för organen i buken att vara omringade av för mycket fett. Många, speciellt kvinnor, kämpar också med att få bort magfettet. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att bli av med magfettet.

1. Du behöver inte skippa kolhydraterna helt

Det är ett stort missförstånd! Det finns nämligen massor av ämnen i kolhydraterna, som bidrar till att hålla tarmarna i balans. Det handlar bara om att äta dem med måtta.

Det viktigaste är att du får i dig fibrer, så att magen och tarmarna hela tiden hålls igång.

2. Ät mandlar

Mandlar är rika på fibrer och fyllda med sunt fett som är superviktiga för hjärnan. 

Det betyder inte att du kan äta obegränsat av dem, men studier visar att människor som dagligen äter mandlar har lättare att gå ner i vikt än de som inte äter mandlar. Mandlar är ett bra alternativ om du är lite småsugen.

3. Lyft vikter

Och helst tre gånger i veckan. Viktlyftning får förbränningen att slå i taket och om du kombinerar med vanlig cardioträning, som t ex löpning, så kommer din viktminskning att få en boost – och det kommer att märkas på magfettet. Välj en träningsform som du gillar och få in den varje vecka.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar