Kvinna äter röd paprika.

Det blir lättare att gå ner i vikt om du tar hänsyn till din personlighet.

© iStock

Så äter du efter din personlighet

Se hur enkelt du kan gå ner i vikt om du känner till din ätpersonlighet.

14 juni 2017 av Jeanette Linder

Du vet mycket väl att du ska äta mer grönt, hålla dig borta från godispåsen och motionera regelbundet. Ändå är det som att du aldrig lyckas gå ner i vikt. Kanske är det något du har glömt att räkna med: din personlighet! Enligt experter spelar den stor roll för hur väl du lyckas med din viktminskning. Här är de tre vanligaste typerna:

Den strukturerade

Om du älskar att göra-listor, kostplaner och att schemalägga familjens aktiviteter så passar du in på den här typen. Eftersom du är så strukturerad blir det lättare för dig att gå ner i vikt med hjälp av en konkret checklista: Ät minst 600 gram grönsaker. Check. Hoppa över kaloririka snacks. Check. Gå en långpromenad varje kväll. Check.

Den spontana

Du är typen som kastar dig ut i nya utmaningar och gärna pratar med främlingar i mataffären. Du söker ny information hela tiden men har också lätt för att bli uttråkad. Därför har du svårt att hålla fast vid en strikt diet. Om du ska lyckas gå ner i vikt behöver du ge dig själv flera valmöjligheter så att du kan gå lite på din lust: Ska jag äta ägg, smoothie eller kvarg till frukost? Vilken träning är jag sugen på idag?

Vardagshjälten

Du är en riktigt god kollega, väninna, partner och mamma – men dessvärre är du inte lika snäll mot dig själv. Lösningen är att göra viktminskningen mer förpliktande, t ex att göra ett träningsavtal med en väninna som du inte vill svika.

Källa: Women’s Health

I FORM rekommenderar
Får du i dig för många kalorier under dagen? Oavsett om du vill gå ner i vikt eller hålla vikten är I FORM Kostdagbok ett perfekt redskap för att få överblick över din kost och hålla koll på ditt dagliga kaloriintag.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

I FORM rekommenderar:

Gå ner 1 kg i månaden – här är ditt bästa vapen!

Vill du gärna gå ner ett par kilo? Och samtidigt få tarmar i toppform, ett starkare immunförsvar och mer energi? Då ska du lägga beslag på en spiralizer!

För endast 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr) får du just nu en spiralizer + 3 nummer av I FORM!

Denna geniala spiralizer kan bli din genväg till en slankare och sundare livsstil! Just nu får du den + en grönsaksskalare, örtkniv och 3 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin I FORM till extrapris. Se erbjudandet här >>

Spiralizern är din bästa vän på vägen mot viktnedgång och en sundare kropp. Med en spiralizer kan du förvandla all världens frukt och grönsaker till snygga och sunda strimlor. Prova t ex att byta ut den traditionella pasta mot squash- eller morotspasta, som innehåller långt färre kalorier. Då kan du faktiskt gå ner upp till 1 kg i månaden och samtidigt fortsätta äta alla dina favoriträtter med pasta.

Vad kan spiralizern göra?

Spiralizern är ett smart litet köksredskap som snabbt förvandlar frukt och grönt till hälsosamma strimlor. Spiralizern har inte bara ett, utan fyra olika, vassa blad. Med dem väljer du själv hur tjocka grönsaksstrimlor du vill ha. 

Ena dagen kan du göra ultratunna strimlor av morot till salladen och nästa breda squashstrimlor till köttfärssåsen.

VIDEO: Så gör du snygga, nyttiga strimlor av dina grönsaker!

Så hälsosam blir du

Du går inte bara ner i vikt, du blir också mycket sundare när du får i dig massor av grönsaker. Se fram emot att få:

 • Vægttab
 • Bättre matsmältning
 • Starkare immunförsvar
 • Mer energi
 • Mindre stress

YES, jag vill gärna vara mer hälsosam! 

Skicka mig en spiralizer + 3 nummer av I FORM för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr)!

ALLT detta får du

Slå till nu så får du allt detta för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr):

 • Stilren spiralizer – Kickstarta din viktminskning med massor av frukt och grönt.

 • Skalare och örtkniv – Det perfekta radarparet ihop med din nya spiralizer.

 • 3 nummer av I FORM – Se fram emot massor av recept på sund och läcker mat, träningsövningar, expertråd och inspiration till en sund och glad livsstil. De första 3 numren följer med – därefter kan du säga upp din prenumeration när du vill.

 • Den digitala bilagan "Sund kvällsmat på mindre än 30 minuter" – Proppfylld med sunda recept där du får användning för din nya spiralizer.

 • Obegränsad digital tillgång till I FORM via Wype-appen – Så kan du även läsa I FORM när du är på språng.

 • 3 veckors gratis tillgång till Kostdagboken

 • Bra rabatter på träningskläder i premiumklubben Moreshop

Är du redo för ett sundare liv?

Slå till nu och få paketet med spiralizern för endast 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr). Du sparar 471 kr! 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar