Blond kvinna visar tummen upp.
© iStock

Läsarnas 9 bästa smaltips

Vill du också gärna gå ner i vikt? Se här vad andra läsare har för råd när du vill gå ner dina extrakilon.

31 augusti 2017 av Anja Bruneskjold

Om du också är en av alla som vill bli av med några extrakilon så läs mer här. Vi har nämligen efterfrågat de bästa tipsen för att gå ner i vikt från er läsare. Och här får du lite inspiration till hur du kan göra för att äntligen bli av med överflödiga kilon.

1. Bettina Ellegård Jensen: ”Skriv upp allt du äter så att du har koll på hur många kalorier du får i dig. Det handlar kort och gott om att förbränna mer än du stoppar i dig. Jag har verkligen dålig karaktär, men att skriva matdagbok hjälper mig.”

2. Marleen Kraaij: ”Ät med måtta. Ta bara en gång och se till att det är något som mättar länge. Se även till att äta innan du åker och handlar. Då slipper du en massa (onyttiga) impulsköp och du kommer hem med det du faktiskt hade tänkt dig.”

3. Marie Adolfsson: ”Börja gå promenader – och se över din kost.”

4. Marianne Ramdal: ”Ät hälsosamt – små portioner sex gånger om dagen. Och unna dig lite gott på helgen.”

5. Sylvia Löfberg: ”Kom ihåg vardagsmotionen. Ta t ex trapporna och undvik bussen. Det räcker inte bara att gå till gymmet.”

6. Susette Nielsen: ”Var noga med att få din sömn, att skratta, äta sunt, motionera, umgås med vänner och ha mål i livet.”

7. Jeanette Karlsson: ”Förbränn fler kalorier än du får i dig. Det är den enda lösningen.”

8. Donna Dyg: ”Mitt bästa tips är att inte satsa på att gå ner i vikt förrän du verkligen vill – det vill säga när både hjärnan och hjärtat är med.”

9. Marie Löfving Johansson: ”Ät var tredje timme.”

Har du fler tips att lägga till på listan?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar