Kvinna mäter sitt midjemått med måttband.

Fortsæt de gode takter og hold taljemålet.

© iStock

Just nu väger du minst på hela året

Det finns en anledning till att din vikt är som lägst den här veckan så häng i, för sedan går det bara utför.

5 oktober 2016 av Anna Sjøstrøm

Sitter dina jeans lösare och sitter din sportbehå inte lika nära kroppen som de brukar? Då kan det bero på att du liksom många andra väger mindre vid den här tiden på året. En ny studie visar nämligen att badrumsvågen står på sitt lägsta just den första veckan i oktober, medan tiden efter främst bjuder på en viktökning. Därför gäller det att hänga i så du inte går upp på hösten – och avslutar året med att väga som mest, liksom alla andra. 

Resultaten av undersökningen är baserade på cirka 3 000 människors viktmönster under ett år, och även om den är gjord i USA, där kommande månader bjuder på allt från Halloween och Thanksgiving till jul och nyår, visar liknande undersökningar samma mönster i både Tyskland och Japan.

Dessutom visade undersökningen att de överflödiga kilona man går upp mellan oktober och januari, kan ta upp till fem månader att gå ner igen. Så det finns ingen ursäkt för att inte hålla fast vid de goda vanorna, även om det är kallt och mörkt ute och soffan lockar mer med popcorn än löpturen. Kom ihåg att det som bekant är lättare att hålla vikten än att gå ner en massa kilon i januari, så häng i, kära vänner! 


--

I FORM rekommenderar
Vill du gå ner mycket i vikt rekommenderar vi dig att använda I FORM Kostdagbok. Med utgångspunkt i din kost och ditt dagliga kaloriintag guidar vi dig säkert mot din önskade viktminskning, utan att du behöver kompromissa med dina dagliga rutiner.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar