Jannie, 45: "Jag blev av med mitt sötsug"

Före: 63,6 kg Efter: 60,2 kg Resultat: -3,4 kg

14 mars 2014 av I FORM

För mig har de här 10 veckorna varit rena berg- och dalbanan för mitt humör och min hälsa. Vissa dagar har jag känt för att kasta in handduken och tänkt att jag är för svag för att klara av detta – andra dagar har jag gått och lagt mig med ett leende på läpparna, en stark känsla av förnyat självförtroende och en tillfredsställelse med hur jag har lyckats under dagen.

Jag är glad över att ha gått ner i vikt, men det viktigaste är att jag har blivit av med mitt sockerberoende som jag har försökt bli av med nästan hela mitt liv. Det är enormt stort för mig. Jag äter fortfarande gärna en bit choklad, men jag vet att jag kan sluta – och det är helt fantastiskt!

Min löparform har blivit markant bättre och jag har slagit det ena personliga rekordet efter det andra. Jag bllir hela tiden snabbare och mer uthållig, i takt med att jag väger mindre. Rent fysiskt kan jag nu köpa kläder i storlek medium, när jag innan köpte large. Jag har blivit mindre och känner inte längre att magen väller ut över byxlinningen – det är helt underbart! Min man säger också att min rumpa har blivit mindre!

Maten har varit tuffast för mig – särskilt frukosten. Jag har verkligen saknat min dagliga morgonjuice och mitt bröd!! Jag har varit beroende av kolhydrater i hela mitt liv. Det ser jag nu! Det har inte passerat en enda dag utan att jag har ätit, pasta, ris, godis, juice, läsk, glass, kakor eller choklad. De första 2–3 veckorna var en daglig kamp, jag blev i princip sjuk och det var läskigt. Samtidigt var det en ögonöppnare!

Att hitta motivation till att springa har inte varit så svårt för mig. Jag sprang relativt mycket redan innan projektet startade och löprundorna är även mental träning för mig. Jag mår så otroligt bra när jag kommer hem efter en löprunda och den vetskapen gör det lätt för mig att hoppa i löparskorna. Styrketräningsprogrammet var en lite större utmaning. Jag blir lätt uttråkad och i framtiden tror jag att jag ska testa crossfit, istället för att göra styrkeövningar hemma.

Smartast är att göra den här kuren ihop med andra! Min man har stöttat mig från dag 1 och han har gått ner 15 kilo. Facebookgruppen med de andra har också varit super! Vi har verkligen vänt oss till varandra när det har varit tufft och stöttat och hjälpt så gott vi har kunnat. Hade det inte varit för allt pepp och stöd jag fått när jag var som längst nere på botten, då tror jag inte att jag hade klarat det.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar