Hej då, putmage: Anja

Följ Anja före, under, och efter processen med "Hej då, putmage på 8 veckor".

Namn:

NAMN: Anja Hyldborg, 39 år Vikt: 68,3 kilo Midjemått: 85 cm

Därför deltar jag

De senaste 15 åren, och efter min första graviditet, började min vikt pendla. För mycket mys med kakor, god mat (i stora portioner) och vin satte sina spår. Trots det har jag som tur är haft bra självdiciplin så problemet har handlat om en 5-6 kilo.

Jojo-bantning och tråkiga kurer

Därefter följde några år med diverse dieter och med dem jojo-vikt. 2009 vägde jag 72 kilo, jag gick ner 8 genom att väga maten och räkna kalorier och till slut stod det mig upp i halsen. Därför hände det som så ofta händer; jag gick upp allt igen!

Anjas mage – före

Över- och tröstätning

När jag släpper kontrollen följer typiskt en period med överätning, tröstätning och en massa sötsaker. Mitt förhållande till min vikt har milt sagt varit katastrofalt och oavsett om jag vägt 72 eller 64 kilo så har jag alltid haft putmage.

När jag blev erbjuden att vara med i det här “magprojektet” tvekade jag inte en sekund, det bara måste testas! Framför allt eftersom Michelle lovade platta magar till alla kvinnor som genomförde. Jag har aldrig haft en platt mage men har alltid drömt om en och därför var det ett tveklöst beslut att vara med.

Status efter 4 veckor

Viktminskning hittills: 4 kilo

Det är överraskande enkelt

Jag är van vid att springa regelbundet och går även på Tae-Bo så träningen har inte varit något problem för mig. Jag har följt programmet och blandningen mellan styrketräning och konditionsträning är perfekt. Jag ser fram emot att fortsätta på det sättet de kommande fyra veckorna.

Det svåraste för mig att börja varje morgon med en halv liter vatten. Jag är aldrig törstig då och tycker att det är mycket att dricka på en gång. Men, jag kan ju märka att det funkar.

Det har överraskat mig hur enkel dieten har varit så här långt. Jag gillar speciellt att vi inte ska väga maten eller räkna kalorier. Det har varit lite pill och förberedelser, men det har snabbt blivit en vana. Nu fixar jag lunchlåda till dagen efter när vi gör kvällsmat.

Om jag är godissugen äter jag mandlar som jag vänt i kakao och kanel, grekisk yoghurt blandad med bär eller skyr med apelsin och kanel. Det är inte svårt att hålla motivationen uppe eftersom resultaten kommer snabbt. Efter de första fyra veckorna har jag gått ner 4 kilo som faktiskt var mitt mål. Min mage kan dock tåla att bli ännu lite plattare och det kommer förhoppningsvis.

Status efter 8 veckor

Vikt: 60, 9 kg. Har gått ner 7,4 kg!
Midjemått: 75 cm. Har minskat 10 cm i midjan!

Nu har ytterligare några kilon försvunnit och mitt midjemått är reducerat till 75 cm, det är så häftigt! Jag är jättestolt och glad för resultatet. Jag hade inte trott att det var möjligt. Jag får många komplimanger från vänner och bekanta – alla vill veta hur jag burit mig åt. Tänk, att rätt matvanor kan ge så bra resultat för magen! Jag är evigt tacksam för att jag fick vara med.

Mitt nya mål är att hålla fast vid mitt fina resultat. Det ska jag göra genom att fortsätta med med de nya vanorna på vardagar och så tillåta mig själv att sväva ut lite om helgerna. Maten som jag ätit under dieten har varit god och mättat bra vilket nog varit en anledning till att det gått så lätt.

När jag följt dieter tidigare har jag alltid varit hungrig. Det har gjort att jag blivit godissugen och till slut ätit för mycket. Så har det inte varit den här gången och det har uppenbart gjort hela skillnaden för mig.