Blond kvinna med en kopp kaffe.
© iStock

Detta borde du verkligen tänka på om du vill gå ner i vikt

Det behövs inte så stora förändringar om du vill gå ner några kilon.

17 augusti 2015 av Anja Bruneskjold

Du behöver inte lägga om din kost fullständigt. Och du behöver inte träna i timmar på gymmet om du vill gå ner i vikt. Det krävs faktiskt bara några få förändringar för att bli av med de där sista extrakilona.

1. Ät mellanmål

Du är garanterat sugen på något litet på eftermiddagen när blodsockret sjunker. Ät ett litet mellanmål både för att stilla suget men också för att hålla igång ämnesomsättningen. Annars riskerar du lätt att äta för mycket när det äntligen är dags för kvällsmat.

2. Tänk på att motionera

Det är ingen hemlighet att motion är nyttigt. Och om du redan är typen som gärna springer en runda på morgonen så gör det ingen skada om du sitter ner resten av dagen. Men om du har ett kontorsjobb där du sitter hela dagen så räcker det inte med att träna några gånger i veckan för att motverka allt sittande. Då behöver du röra på dig åtminstone 30 minuter per dag, t ex genom att promenera.

3. Drick ordentligt

Många förväxlar törst med hunger. Och det är olyckligt. För ofta handlar det inte om hunger – det är kroppen som skriker efter vätska.

Dessutom blir det lättare att undvika frestelser om du ser till att hålla vätskebalansen i schack.

4. Träna intervallträning

Det handlar inte om att träna mer än du redan gör. Men genom att byta ut en del av din träning mot intervallträning får du snabbt mer resultat. Du går ner i vikt (även när du inte tränar, då du också får större efterförbränning) och både styrka och kondition förbättras.

Lycka till med träningen!

I FORM rekommenderar
Får du i dig för många kalorier under dagen? På I FORM Kostdagbok hittar du inspiration till kalorisnåla recept och du får snabbt en bra förståelse för din kost och ditt kaloriintag.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar