Kvinna med hamburgare och vattenflaska.
© iStock

4 saker som får dig att äta för mycket

Det kan löna sig att läsa detta om du vill undvika att gå upp i vikt.

9 januari 2017 av Anja Bruneskjold

Känner du dig också ofta uppblåst, proppmätt och obekväm efter att du har ätit? Det kan bero på att du äter för mycket. Kolla in de här 4 sakerna som både gör dig obekväm OCH får dig att gå upp i vikt. 

Du hoppar över frukosten

Det kan verka som en bra idé, om du vill skippa de extra kalorierna som du får i dig med frukosten. Men förutom att känna dig obekväm och hungrig, kommer din kropp automatiskt att bli sugen på ännu mer mat när du ska äta lunch. Du mår alltså dåligt OCH i slutändan äter du för många kalorier. 

Du äter framför tv:n

Detta vet du säkert redan. Men om du äter framför datorn eller tv:n så äter du sannolikt många fler kalorier än du faktiskt behöver. När du inte är fokuserad på maten, äter du mer än din mage frågar efter. Och på så vis blir du uppblåst och får ont i magen. 


Så blir du av med svullen mage

Du äter när du är törstig

Många tror felaktigt att de är hungriga när de egentligen är törstiga. Det kan åtminstone vara värt att testa. Drick en massa vatten och vänta i 20–30 minuter. Är du fortfarande hungrig då så stämmer det. 

Du äter som din partner

Det kan vara svårt att inte äta lika mycket som de man äter tillsammans med. Men känn efter om du verkligen är mätt. Din partner kanske behöver få i sig mycket mer mat än vad du har behov av, medan samma mängder gör dig uppblåst. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar