Låt bli topparna och gå ner i vikt

APRILSKÄMT 2011: Vill du gå ner i vikt utan att besöka gymmet eller följa strikta dieter? Låt bli att klippa hårtopparna under ett år – då går du automatiskt ner i vikt, enligt en svensk studie.

1 april 2011

- Kroppen är en fantastisk mekanism på det sättet, den försöker alltid att kompensera och reparera sig själv, säger Arne Haarlose, professor i näringslära vid Klippans universitet, KU.

Haarlose jämför kroppens försök till näringskompensation av döda hårtoppar med de fantomsmärtor som kan uppstå i samband med amputationer.

- Det må vara en makaber jämförelse, men principen är faktiskt exakt densamma. Hårtopparna är döda, men hjärnan uppfattar inte saken så, utan fortsätter att sända impulser om att näring behövs också i denna del av kroppen.

Kroppens energiförbrukning är en konstant pågående process och gör ingen skillnad på vilken typ av aktivitet det handlar om.

Studien genomfördes på KU start våren 2009. Totalt deltog 4113 överviktiga kvinnor, hälften av dessa klippte hårtopparna var sjätte vecka, medan den andra gruppen inte klippte topparna alls.

Kvinnorna som lät bli att besöka frisören gick i genomsnitt ner 2,7 kilo mer än kvinnorna som klippte håret. Under studieperioden följde kvinnorna exakt samma diet och utövade lika stor del motion. Den enda skillnaden var just behandlingen av håret.

- Det utesluter alla andra förklaringar till kontrollgruppens viktminskning, säger Haarlose.

I FORM rekommenderar:

Gå ner 1 kg i månaden – här är ditt bästa vapen!

Vill du gärna gå ner ett par kilo? Och samtidigt få tarmar i toppform, ett starkare immunförsvar och mer energi? Då ska du lägga beslag på en spiralizer!

För endast 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr) får du just nu en spiralizer + 3 nummer av I FORM!

Denna geniala spiralizer kan bli din genväg till en slankare och sundare livsstil! Just nu får du den + en grönsaksskalare, örtkniv och 3 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin I FORM till extrapris. Se erbjudandet här >>

Spiralizern är din bästa vän på vägen mot viktnedgång och en sundare kropp. Med en spiralizer kan du förvandla all världens frukt och grönsaker till snygga och sunda strimlor. Prova t ex att byta ut den traditionella pasta mot squash- eller morotspasta, som innehåller långt färre kalorier. Då kan du faktiskt gå ner upp till 1 kg i månaden och samtidigt fortsätta äta alla dina favoriträtter med pasta.

Vad kan spiralizern göra?

Spiralizern är ett smart litet köksredskap som snabbt förvandlar frukt och grönt till hälsosamma strimlor. Spiralizern har inte bara ett, utan fyra olika, vassa blad. Med dem väljer du själv hur tjocka grönsaksstrimlor du vill ha. 

Ena dagen kan du göra ultratunna strimlor av morot till salladen och nästa breda squashstrimlor till köttfärssåsen.

VIDEO: Så gör du snygga, nyttiga strimlor av dina grönsaker!

Så hälsosam blir du

Du går inte bara ner i vikt, du blir också mycket sundare när du får i dig massor av grönsaker. Se fram emot att få:

 • Vægttab
 • Bättre matsmältning
 • Starkare immunförsvar
 • Mer energi
 • Mindre stress

YES, jag vill gärna vara mer hälsosam! 

Skicka mig en spiralizer + 3 nummer av I FORM för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr)!

ALLT detta får du

Slå till nu så får du allt detta för ENDAST 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr):

 • Stilren spiralizer – Kickstarta din viktminskning med massor av frukt och grönt.

 • Skalare och örtkniv – Det perfekta radarparet ihop med din nya spiralizer.

 • 3 nummer av I FORM – Se fram emot massor av recept på sund och läcker mat, träningsövningar, expertråd och inspiration till en sund och glad livsstil. De första 3 numren följer med – därefter kan du säga upp din prenumeration när du vill.

 • Den digitala bilagan "Sund kvällsmat på mindre än 30 minuter" – Proppfylld med sunda recept där du får användning för din nya spiralizer.

 • Obegränsad digital tillgång till I FORM via Wype-appen – Så kan du även läsa I FORM när du är på språng.

 • 3 veckors gratis tillgång till Kostdagboken

 • Bra rabatter på träningskläder i premiumklubben Moreshop

Är du redo för ett sundare liv?

Slå till nu och få paketet med spiralizern för endast 99 kr + 49,50 i porto (totalt 148,50 kr). Du sparar 471 kr! 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar