Du väljer själv under vilka 8 timmar du vill ha ditt ätfönster.

Vad är 16:8-dieten?

16:8-dieten är periodisk fasta baserad på timtal. 16:8-dieten innebär att du äter under 8 av dygnets timmar och fastar under 16 av desamma.

28 januari 2015 av I FORM

16:8-dieten är, liksom 5:2-dieten och I FORM-kuren, en typ av dieterna inom periodisk fasta. Under 16:8-dieten äter du bara under 8 timmar av dygnets 24.

Valfrihet under 16:8-dieten

16:8-dieten är mycket på så sätt att du själv väljer vilka timmar du ska äta och passar därför bra för folk med många olika livsstilar. Du som följer 16:8-dieten kan alltså till exempel välja att äta klockan 7 på morgonen till klockan 15, eller klockan 9 till klockan 17 – 16:8-dieten utesluter inte några valmöjligheter.

Under 16:8-dieten avgör du själv hur många dagar i veckan du vill ägna dig åt denna typ av periodisk fasta, rekommendationen är dock tre fastedagar varje vecka.
Martin Berkhan, som ligger bakom metoden, rekommenderar att man äter mycket proteiner under alla dagar, men lite mer kolhydrater de dagar man tränar.

Metoden har testats på möss som fick samma antal kalorier under åtta timmar som en annan grupp möss fick under en hel dag. De möss som fick ett ätfönster visade sig både bli tunnare och sundare av det.

Forskarnas tes är att kroppen förbränner kalorierna bättre när den vet precis när maten kommer

Därför ska du inte stirra dig blind på vikten

Är motivationen det första du tappar när du går på diet? Det är svårt att bevara fokuset när den första entusiasmen har lagt sig och resultatet inte är så synligt som du hade tänkt dig, men det har vi lösningen på.

När målet känns långt borta, hjälper det att sätta upp delmål längs vägen så att du kan njuta av små välförtjänta segrar, istället för att känna att du aldrig kommer i mål. Genom att göra en kroppsanalys kan du lätt sätta upp realistiska mål som visar hur din hälsa stadigt förbättras.

Så lätt sätter du upp delmål med kroppsanalys

Just nu får du en badrumsvåg med kroppsanalys tillsammans med 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + porto. Den mäter inte bara din vikt utan visar även din:

  • Fettprocent

  • Muskelmassa

  • Vätskeprocent

  • BMI, samt en lång rad andra hälsoparametrar

Vågen är kopplad till en app på din mobil, så du hela tiden har direkt tillgång till dina fakta och utveckling. På det viset kan du enkelt följa dina framsteg när fett förvandlas till muskelmassa, så du inte längre bara nöjer dig med att bara tappa kilon.

Just nu får du 4 nummer av I FORM samt en badrumsvågmed kroppsanalys för endast 149 kr + porto. Hämta erbjudandet här och lyckas med ditt nyårslöfte en gång för alla.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar