Gå ner i vikt snabbt – så håller du vikten

Vad motiverar dig mest? En långsam viktminskning, där du går ner ett par kilo i månaden? Eller en kickstart med en snabb viktminskning som redan första veckan får två kilo att rasa av kroppen?

Snabb viktminskning

SNABB VIKTMINSKNING Detta är vägen fram om du ska gå ner i vikt – och undvika att gå upp allt igen.

En snabb viktminskning är rätt väg

För alla som har gått på diet är svaret självklart. Givetvis vill man ha snabba, synliga resultat, som motiverar en till att fortsätta tacka nej där det serveras fika på jobbet.

Den slutsatsen får nu också vetenskaplig uppbackning. Betydelsen av en snabb viktnedgång en av huvudpunkterna i en bästsäljande dietbok, "Världens bästa diet", av näringsexperterna Christian Bitz och Arne Astrup. Här presenterar de en diet där principerna bygger på att du ska gå ner i vikt snabbt.

Gå ner i vikt snabbt – så gör du!

På 4 veckor kan du gå ner 8 kilo, om du följer dieten till punkt och pricka.

Läs mer om Världens bästa diet här och kom igång med en snabb viktminskning

Världens bästa diet följer särskilda grundprinciper: Ät fler proteiner, ät färre kolhydrater och välj kolhydrater med lågt GI. Detta är enligt de två experterna det säkra receptet på både snabba och hållbara resultat.

– Går man in för detta på allvar och följer dieten till punkt och pricka, kan man gå ner 1–2 kilo i veckan, lovar Christian Bitz.