Läs också

Dynamisk båt, kvinna gör yoga

Dynamisk båt

Liten brygga, kvinna gör yoga.
© Jakob Helbig

Liten brygga

Frestelserna är oändliga och du känner dig lätt tung i kroppen efter lite god julmat och mys med familjen. Den uppblåsta magen gör dig trött och obekväm och du vill helst av allt bara sjunka ner i soffan. Men med denna yogaövning kan du mota bort både trötthet och uppblåsthet.

8 december 2016 av Susanne Lidang

Liten brygga

Stretchar och stärker bröst, nacke och rygg, öppnar höfterna och stimulerar lungorna, så du kan utsöndra avfallsämnen via andningen.

Gå ner i vikt med yoga.

Så gör du

  • Lägg dig på ryggen med böjda ben. Flytta händerna så nära rumpan som möjligt. Om det gör ont i knäna, flyttar du bort fötterna lite från rumpan igen 
  • Böj armarna så att armbågarna är i golvet och underarmar och fingrar pekar rakt upp – handflatorna vänds in mot kroppen 
  • På en inandning lyfter du höfterna så högt upp du kan , medan du håller knäna på höftbredds avstånd. Föreställ dig att du har en kloss mellan benen, som du ska hålla kvar och därför pressar emot
  • Spänn rumpan lite och pressa fotsulor, armbågar, axlar och bakhuvud i golvet med jämn vikt. Bröstet söker sig mot hakan, inte omvänt.

Bli kvar i 5 andetag. Rulla långsamt ner på en utandning med början från nacken. Upprepa minst 3 gånger.

Få in fler fibrer i din vardag

Vi vet alla hur det är; du kan ha en fruktskål stående på bordet hur länge som helst utan att du rör frukten. Men om du istället ställer fram en skål med färdigskuren frukt och grönsaksstavar, då slinker de snabbt ner. Därför får du just nu en Cutter & Slicer tillsammans med 3 nummer av I FORM för bara 119 kronor plus porto. Då kan ni enkelt äta mycket mer frukt och grönsaker hemma – och inte minst äta mindre av alla onyttiga frestelser som vi alla annars faller för.

Med Cutter & Slicer kan du snabbt och enkelt skära grönsaker och frukt i både fina och lagom stora munsbitar. Du får med en mängd olika knivblad, som passar till alla former av frukt och grönsaker. Efter användning är det bara att stoppa allt i diskmaskinen, så du slipper diska för hand. 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar