Kvinna tränar hemma.
© iStock

2 minuters styrketräning du bör göra på morgonen

Vill du gärna bli piggare och mer vältränad? Då bör du satsa på 2 minuters styrketräning varje morgon.

9 mars 2017 av Anja Bruneskjold

Allvarligt talat! 2 minuter är verkligen inte lång tid. Och det kan de flesta få till varje morgon.

Men innan du börjar med din nya träningsrutin är det viktigt att du frågar dig själv VARFÖR du gärna vill komma igång. Är det t ex för att bli piggare? Är det för att bli mer vältränad? Är det för att det är världens lättaste sätt att få mer tonade armar och ben på? Annars kan du lika gärna som om när väckarklockan ringer. Om du kommer fram till ett svar är det också mycket enklare att komma upp och göra det du ska.

Det första du ska göra innan du börjar med träningen är att dricka ett par stora glas vatten. Kroppen är uttorkad efter en hel natt utan vätska och du behöver vatten för att få energi till att göra dina träningsövningar.

De 2 övningarna

Allt som krävs är 30 push-ups och 30 squats. Det tar ca 2 minuter att göra. Om du har energi och tid kan du göra ännu fler, eller kombinera övningarna med plankan eller andra styrketräningsövningar.

Genom att göra de här två övningarna varje morgon kommer du snabbt att upptäcka att din energinivå stiger väldigt snabbt, och att dina armar och ben blir mycket starkare och mer tonade. Du kommer också uppleva att du blir på bättre humör, och du kommer att vara bättre rustad att ta dig an arbetsdagen och hushållssysslorna. 

Det är mycket olika vilken typ av träning man gillar. Men de här 2 övningarna kan göras hemma i vardagsrummet och de är helt perfekt för dig som inte har oceaner av tid över. 

Lycka till med träningen!

I FORM rekommenderar

Ett snyggt, feminint träningsset kan öka din träningsmotivation och göra dig tillfreds när du tränar. När du prenumererar på I FORM får du just nu ett läckert yogaset som består av härliga tights i uppstramande kvalitet och en mjuk och fin yogatröja med öppen rygg. Oavsett om det är till dig själv eller någon du håller kär, kan du nu få yogasetet samt fyra nummer av I FORM för endast 149 kr + porto.

Ja tack, visa mig erbjudandet. 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar