Vi motionerar mest i Norden
© iStock

Norden är bäst på motion

Vi som bor i Norden går, cyklar och sportar mycket mer än invånarna i resten av Europa.

17 november 2017 av Jeanette Linder & Irene Brøndum

Av alla européer är det vi i Nordeuropa som motionerar mest

Vi har verkligen stor anledning att klappa oss själva på axeln här hemma. Enligt nya siffror från Eurostat, EU:s statistikenhet, ligger svenskarna på tredje plats i jämförelse med resten av Europa när det handlar om hur mycket vi rör på oss varje dag. Siffrorna visar dessutom att alla våra nordiska grannar ligger i topp när det gäller motion.

På en topp-10-lista, där störst andel invånare lägger minst fem timmar i veckan på fysisk aktivitet, ligger Norge överst med 36,1 procent, följt av Danmark med 31 procent och Sverige med 30,7 procent. Det är en markant skillnad jämfört med bottenplatserna som innehas av Turkiet och Rumänien, där siffrorna är 2,4 och 4 procent.

Fysisk aktivitet definieras enligt undersökningen som allt från uttalad träning till vardagscykling, rask gång och liknande fysiska aktiviteter.

Bottenplatserna:

  • Litauen
  • Polen
  • Bulgarien
  • Rumänien 
  • Turkiet.

Topp 10: Europas flitigaste motionärer

Källa: Eurostat

© iStock

I FORM rekommenderar

Om du drabbas av skador är det viktigt att både din träning och dina träningskläder är anpassade efter det. För hård belastning eller kläder som inte håller dig varm och torr, kan göra att skadan blossar upp igen i onödan.

Se därför till att vara klädd efter väder. Vid skador i knän, ljumske eller återkommande muskelbristningar är det en bra idé att skaffa ett par kompressionstights som kan ge stöd när du tränar.

De här funktionella vinterlöpartightsen från Active Fit säkerställer både optimal komfort och passform. Tightsen är en i varm vinterkvalitet som andas, och det är reflexer både bak och fram så att du syns i mörkret. Det svettransporterande materialet håller din kropp torr och vältempererad under träningen. Materialet är mycket behagligt och med platta sömmar som inte irriterar huden. Dessutom är modellen försedd med en praktisk nyckelficka, reflexer och resår i midjan. Just nu kan du få de ergonomiska tightsen tillsammans med 4 nummer av I FORM och spara över 600 kronor.

Ja tack, visa mig erbjudandet. 

Kanske är du intresserad av