Kvinna tränar med hantel på gymmet.
© Colourbox

4 träningsformer som är effektivare än löpning

Avskyr du att springa? Då kommer du att ÄLSKA de här 4 träningsformerna!

25 september 2016 av Anja Bruneskjold

Löpning är en av de vanligaste motionsformerna. Men för oss som inte gillar löpning är det perfekt att det finns träningsformer som är MINST lika bra när du vill konditionsträna. Kolla bara in de här 4 träningsformerna! 

Crosstrainern är verkligen underskattad

Det kanske inte verkar så, men crosstrainern är ett riktigt bra alternativ till löpning. Den skonar dina leder och om du ser till att aktivera hela kroppen – och även använda dina armar – då stärker du hela kroppen. OCH! Du förbränner massor av kalorier. 

Hoppa upp på cykeln!

Även om du tror att cykling inte är något för dig, så kan det ändå vara så att du verkligen kan gilla spinning. Det är något helt annat än att cykla till jobbet och instruktören pressar dig (på ett bra sätt) så du verkligen får upp pulsen på max. Som extra bonus är det inte alls lika tufft för lederna som löpning kan vara. 

JA! Intervallträning ÄR så bra som det sägs

Även om alla har hört om intervallträning så är det långt ifrån många som har hoppat på trenden. Intervallträning får verkligen din puls och förbränning att skjuta i höjden, så det är dumt att inte testa det. Är du osäker på hur du kommer igång? Kolla då in de här 4 effektiva löpintervallerna.

Trappträning är supereffektivt

Ja, så är det faktiskt. Trappor är perfekta för träning! Du får både upp pulsen och stärker din core, speciellt lårmusklerna. Få inspiration med de här 6 superövningarna, som du kan göra i trappor.

Kanske är du intresserad av