60 steg i minuten gör dig sund

Undersökningar visar att du ska gå 60 steg i minuten för att det verkligen ska ge utdelning på hälsokontot.

17 mars 2015 av I FORM

Gå dig sund

10 000 steg per dag är rekommendationen för en vuxen som vill hålla sig sund. Men ny forskning pekar på att det även spelar roll HUR du går. Du behöver gå minst 60 steg i minuten för att det ska ge utdelning på hälsokontot, säger experterna.

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

Du behöver också gå i minst en minut, annars ger det inte heller någon effekt. Men det finns ändå all anledning att sätta fart på fötterna, om du vill börja förbränna lite mer. Här kan du se hur många steg som krävs för en del av det du äter.

Så mycket förbränner du på att gå

 • En pizza 15 000 steg
 • 100 g. chips 11 875 steg
 • 8 bitar sushi 8 750 steg
 • 2 dl. juice 2 000 steg
 • En sallad med dressing1 750 steg
 • 100 g mörkchoklad 9 750 steg
 • 50 cl öl 2 500 steg

I FORM tipsar: Stegräknare gör dig mer aktiv

Står mer motion även på din lista över mål för 2018? Då får du ett litet tips här: Skaffa dig en stegräknare! Undersökningar visar nämligen att den lilla prylen helt enkelt får dig att motionera mer. Just nu kan du få aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med inbyggd stegräknare + fyra nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49 kr i porto. Du sparar över 900 kr!

Det låter spännande! Visa mig erbjudandet!

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Du vet att det är nyttigt att gå – men ändå har du svårt att komma ut. Överväg då att skaffa en stegräknare. Det kan bli den bästa investering du någonsin har gjort i din hälsa!

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har en stegräknare fått folk att gå omkring 1,5 km mer varje dag! Med de positiva sidoeffekterna att både blodtryck och vikt gick ner markant.

Vill du röra mer på dig i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

 • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

 • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

 • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

 • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

 • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

 • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

 • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

 • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Då har du snabbt överblick och en komplett dagbok över din hälsa. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar