kvinnan driver walker
© Colourbox

Så får du ut max av promenaden

Du behöver inte drabbas av panik om du inte når upp till 10 000 steg per dag.

1 november 2016 av Jesper U. Larsen / Aktiv Träning

Du har säkert hört rekommendationen om att man bör gå 10 000 steg per dag. Men även om du inte kommer ända upp till den magiska siffran, så kan du ändå få ut mycket av din insats. Särskilt om du går i rask fart.

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

I en ny studie har 3 400 amerikaner fått mäta sina dagliga aktiviteter med en stegräknare. Endast en femtedel av deltagarna nådde upp till 10 000 steg per dag. Men även dem som tog mellan 5 000 och 7 000 steg visade sig ha lägre blodtryck, midjemått och kolesterolvärde – och därmed mindre risk för att utveckla livsstilssjukdomar – än dem som promenerade minst.

Öka tempot

Dessutom fanns det ett starkt samband mellan att gå raskt (många steg per minut) och mindre risk för livsstilssjukdomar.

Det är alltså inte bara antalet steg som är viktigt, utan också att man emellanåt ökar tempot när man går. Enligt forskarna är 150 minuter i veckan, då man går med minst 100 steg i minuten, ett bra mål att sikta på.


Intervaller boostar promenaden

Om du vill ha ut så mycket som möjligt av din promenad, så är det bra om du lägger in några intervaller längs vägen så att du får upp pulsen – utan att du behöver springa för det.

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

Ett exempel på en effektiv promenad kan vara att du börjar med en kilometers gång i lugnt tempo. Därefter går du 5 x 2 minuter i ett så högt tempo som möjligt. Pauserna mellan intervallerna bör bestå av två minuters vanlig gång. Avsluta med att gå sakta i en kilometer.

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Du vet att det är nyttigt att gå – men ändå har du svårt att komma ut. Överväg då att skaffa en stegräknare. Det kan bli den bästa investering du någonsin har gjort i din hälsa!

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har en stegräknare fått folk att gå omkring 1,5 km mer varje dag! Med de positiva sidoeffekterna att både blodtryck och vikt gick ner markant.

Vill du röra mer på dig i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

  • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

  • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

  • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

  • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

  • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

  • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Då har du snabbt överblick och en komplett dagbok över din hälsa. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar