Snabba promenader får din hjärna att bilda nya friska hjärnceller.

Guide: Så går du rätt

En promenad kan göra hela skillnaden för både kropp och knopp. Det är dock viktigt att du är uppmärksam på din kroppshållning och den utrustning du använder.

11 september 2013 av I FORM

Kroppshållning


 • Håll huvudet på rätt sätt. Tänk på att nacken ska vara som en naturlig förlängning av ryggraden.
 • Använd armarna aktivt, särskilt när du ökar tempot. Dra tillbaka tummen till höften och låt armarna pendla naturligt framåt.

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

 • Slappna av i axlarna och håll dem sänkta.
 • Spänn musklerna i mage och ländrygg, så att höften stabiliseras mellan benen och överkroppen. Tänk på att höften ska vara lite framskjuten.
 • Sätt hälen i marken och rulla fram över foten i en glidande rörelse. Men undvik att sätta i hälen så hårt att du bromsar in.


Kom ihåg utrustningen

 • Mjuka och rörliga kläder gör att du kan röra dig bekvämt och lätt – utan att något klämmer eller skaver.
 • Bra skor är det viktigaste när du går. Välj ett par som ger foten stöd, men med en mjuk sula som låter foten röra sig fritt.

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Vill du gärna röra på dig mer? Då är en stegräknare en mycket smart investering. Den lilla prylen kan nämligen öka din träningsmängd med hela 27 procent.

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar ett en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har det visat sig att en stegräknare får folk att röra sig 27 procent mer, motsvarande 1,5 km extra varje dag!

Vill du röra på dig mer i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

 • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

 • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

 • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

 • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

 • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

 • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

 • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

 • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Med en stegräknare som hela tiden räknar dina steg blir du supermotiverad att ta trapporna, hoppa av bussen en hållplats tidigare – eller resa dig upp för att prata med din kollega istället för att skicka ett mail. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar