Det är ett mycket bra mål att rikta in sig på varje dag.

Så går du fler steg i vardagen

Det är inte så svårt som det kan verka att klämma in fler steg i vardagen. Här får du 10 tips på hur du lyckas med bara små insatser här och där.

30 januari 2014 av I FORM

1. Gå till jobbet och till alla möten. Ofta kommer du snabbare fram än med bil, buss eller tåg och du slipper betala bensin och biljetter.

2. parkera bilen lite längre bort från din arbetsplats, eller den plats du är på väg att besöka – och gå i stället den sista biten. Då får du även lättare att hitta en parkeringsplats!
3. Ta trapporna i stället för hissen. Det ger dig extra steg redan från början av dagen.

4. Gå till kollegan, när du har ett meddelande, i stället för att skicka ett mejl eller ringa. Personlig kontakt är ofta bättre än elektronisk.


JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

5. Stå upp och prata, när du pratar i telefon. Ta på ditt headset och gå runt lite medan du pratar. Ofta flyter samtalet bättre när du går under tiden.


6.Var aktiv på din lunch. Ta lunchen i den ena handen och kollegan i den andra – och gå en promenad ner till närmaste park, där ni kan njuta av lugnet och få en skön paus.


7. Ta en promenad när du ska umgås med din vän eller väninna. Ni behöver inte alltid sitta och prata på ett kafé – bestäm möte någonstans, ta med en kopp kaffe/te eller vatten på vägen – och gå en härlig runda tillsammans.


8. TV tar mer än två timmar av vardagen – varje dag. Använd tiden mer aktivt genom att gå en runda – det räcker att du byter ut 15–20 minuter av din tv-tid mot en promenad.


9. Lek med barnen, för när ni busar runt i trädgården eller leker tafatt, märker du snabbt av de extra stegen. Som bonus får du ett glatt och trött barn, som somnar snabbare.


10. Tänk aktivt,latmasken är stark, men du kan övervinna den om du jobbar på din attityd och dina tankar och tänker på hur lyckligt lottad du är som kan gå.

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Du vet att det är nyttigt att gå – men ändå har du svårt att komma ut. Överväg då att skaffa en stegräknare. Det kan bli den bästa investering du någonsin har gjort i din hälsa!

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har en stegräknare fått folk att gå omkring 1,5 km mer varje dag! Med de positiva sidoeffekterna att både blodtryck och vikt gick ner markant.

Vill du röra mer på dig i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

  • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

  • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

  • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

  • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

  • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

  • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Då har du snabbt överblick och en komplett dagbok över din hälsa. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av