Gå ner 5 kilo med 7 raska promenader i veckan.

Gå dig smal

Gå ner 5 kilo med 7 raska promenader i veckan.

20 juli 2016 av I FORM

Minska tempot om du framför allt tränar för att gå ner i vikt. Låter det som ljuv musik i dina öron, så läs vidare. Raska promenader har i en hel del studier visat sig vara genial träning om man vill gå ner i vikt. De ger dig möjlighet att förbränna massor av kalorier utan att du blir hungrig och du stoppar i dig dem direkt igen. 

Få framgångsmetoden här:

PROGRAM: Gå dig ner i vikt - och gå ner ett halvkilo i veckan


JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!


Därför blir du smal av att gå

Du får det gjort

Gång är enligt studier den allra mest effektiva viktminskningsträningen eftersom du inte lika lätt hoppar över en promenad. Medan en löprunda eller en tur till gymmet kan verka oöverkomliga stressiga och trötta dagar, så kan de flesta nästan alltid ta sig samman och gå en runda.


Du stressar ner

Det är nästan omöjligt att gå ner i vikt om stresshormonerna pumpar runt i kroppen. De motarbetar på alla sätt en viktminskning (särskilt på magen). Om du går minst en halvtimma i frisk luft om dagen förebygger du stress.


Du förbränner kalorier

Du förbränner cirka 300 kalorier i timmen när du går, men du stärker också din förbränning på lång sikt. Gång stärker nämligen musklerna i främst rumpa och lår och det ger dig på sikt ökad förbränning. Ju fler muskler du har i kroppen, desto fler kalorier använder din kropp för att hålla sig igång.


Din aptit hålls i schack

När du använder gång som motionsform kan du mycket lättare hushålla med de kalorier du äter efter träning.

Din hunger efter promenader

När du utövar lågintensiv träning, såsom gång, hittar kroppen en stor del av sitt bränsle i dina fettreserver. En liten minskning i dina fettreserver hotar inte kroppen nämnvärt och får inte blodsockret att falla – och därmed heller inte kroppen att sända hungersignaler till hjärnan.

När du går hämtar kroppen sin energi från dina fettreserver.

Din hunger efter löpning

När du utövar högintensiv träning måste din kropp ta en stor del av sitt bränsle från sockerreserverna i muskler och blod. Det får ditt blodsocker att falla – och kroppen att skrika av hunger eftersom ett fallande blodsocker är en signal på att det håller på att bli brist på mat.


När du springer tar kroppen sin energi från sockret i dina muskler och i ditt blod.

16 000 steg till en smal midja

De flesta av oss vet att vi helst ska gå 10 000 steg om dagen, och det är också tillräckligt om det bara handlar om hälsan. Studier visar dock att det behövs lite mer om du ska använda gång som regelbunden viktminskningsträning. Men kom ihåg att allt räknas. Du behöver inte gå alla dina steg som regelrätta promenader, utan kan också få några av dina steg insatta på kontot genom att sörja för att alltid vara den som går ut med soporna eller hämtar äpplen i lunchmatsalen.

* Är du under 40–50 år kan du med fördel gå ca 12 000 steg om dagen. Barn ska helst upp på omkring 15 000 steg om dagen.

Om du på allvar vill ha kontroll på dina steg kan en stegräknare vara ett bra och motiverande redskap. Studier har visat att du går mer om du har en stegräknare än om du inte har det. Men tänk dig för innan du köper en. Många modeller mäter ganska otillförlitligt. Du ska vanligtvis upp i en prisklass på 350–500 kronor innan du kan vara säker på att stegräknaren fungerar.

I FORM tipsar: Stegräknare boostar din hälsa

Promenader är genial motion för både din hälsa och ditt humör. Om du har svårt att få till att gå tillräckligt mycket, skaffa dig då en stegräknare. Undersökningar visar att stegräknaren helt enkelt får dig att gå mer! Just nu kan du få aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare tillsammans med 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Du sparar över 900 kr!

Ja tack, visa mig erbjudandet!

Gång i vardagen

En promenad om dagen kan göra mycket, men ser du dessutom till att gå så många steg som möjligt i din vardag får du snabbt en halvtimmes ”gratis” extra träning om dagen.

 • Se till att alltid ha ett par promenadskor i väskan eller under skrivbordet, så att du alltid är redo att gå till mötet nere i stan eller ta en liten runda på lunchen.
 • Ställ bilen en bit bort från dit du ska. Ta till exempel alltid p-platsen som ligger längst från ingången till din arbetsplats eller affären. Den är säkert ledig!
 • Använd, så gott det går, gång som transport. Gå gärna en liten omväg när du är på väg från A till B.
 • Ta konsekvent trapporna i stället för hissen eller rulltrapporna.


I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Vill du gärna röra på dig mer? Då är en stegräknare en mycket smart investering. Den lilla prylen kan nämligen öka din träningsmängd med hela 27 procent.

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar ett en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har det visat sig att en stegräknare får folk att röra sig 27 procent mer, motsvarande 1,5 km extra varje dag!

Vill du röra på dig mer i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

 • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

 • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

 • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

 • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

 • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

 • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

 • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

 • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Med en stegräknare som hela tiden räknar dina steg blir du supermotiverad att ta trapporna, hoppa av bussen en hållplats tidigare – eller resa dig upp för att prata med din kollega istället för att skicka ett mail. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar