Vita skor.
© iStock

7 sunda skäl till att gå en promenad

Det finns många sunda fördelar med att regelbundet gå en promenad.

12 december 2016 av Anna Sjøstrøm

1. Det gör dig gladare

Det finns inget som kan lyfta humöret som en skön promenad. Faktiskt har forskning visar att det är minst lika effektivt att motverka depression med regelbundna promenader – som med medicin.

2. Det minskar risken för stress

Människor som promenerar regelbundet är mindre stressade. Det beror på att stresshormonet kortisol aktiveras vid motion, vilket minskar oro och stress.

3. Det gör dig klar i huvudet

Säg hejdå till känslan av att vara tung i huvudet, för regelbundna promenader kommer att göra dig klar och frisk i huvudet. Speciellt om du promenerar ute i naturen, där du inte behöver förhålla dig till så mycket, utan kan låta tankarna far och flyga.

4. Det gör dig kreativ

På dina promenader kan nya tankar och idéer få plats i strömmen av tankar, och därför kommer du också att tänka fler kreativa och abstrakta tankar när du går. 

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

5. Det gör skelettet starkare

Dina ben blir starkare i takt med dina promenader. Enligt en studie från Oxford University har människor som är regelbundet aktiva starkare ben, jämfört med dem som inte är aktiva.

6. Det gör dig fokuserad

Det kan vara en riktigt god investering att gå eller cykla till jobbet. Forskning har nämligen visat att folk som går eller cyklar till jobbet är mer koncentrerade under arbetsdagen.

7. Det vårdar vänskaper

Finns det något bättre än att gå en skön promenad med en god väninna eller din partner? Två flugor i en smäll. Promenader är perfekta att dela med andra och för att ha några goda samtal längs vägen.

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Du vet att det är nyttigt att gå – men ändå har du svårt att komma ut. Överväg då att skaffa en stegräknare. Det kan bli den bästa investering du någonsin har gjort i din hälsa!

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har en stegräknare fått folk att gå omkring 1,5 km mer varje dag! Med de positiva sidoeffekterna att både blodtryck och vikt gick ner markant.

Vill du röra mer på dig i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

  • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

  • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

  • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

  • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

  • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

  • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Då har du snabbt överblick och en komplett dagbok över din hälsa. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar