3 hälsovinster: Så bra mår du av att gå

Stenhårda träningspass och intervaller är inte enda sättet att få en god grundform och en sundare kropp. Ett par snabba promenader i veckan kan göra samma sak.

17 juli 2013 av I FORM

1. Du får ett friskt hjärta

Ditt hjärta är nog det som applåderar allra mest när du börjar gå regelbundet. Dina ansträngningar stimulerar kretsloppet och musklerna, så både blodtrycket och kolesterolvärdet sjunker och ditt hjärta blir så starkt att det kan hålla fruktade hjärt-kärlsjukdomar borta.

Över 20 procent av alla blodproppar i hjärtat beror på för lite motion, så det betalar av sig att ge järnet på gångbanan och i skogen. 

JUST NU FÅR DU: Aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Spara över 900 kr.!

2. Du får en tonad kropp

Du kommer känna en tydlig skillnad och du kan även se den. Promenaderna förändrar din kropp eftersom de samtidigt som de bygger upp muskler, bränner bort fettet på mage, lår och rumpa. Du får fasta lår, ben och rumpa som ser spänstigare ut.

Vill du jobba igenom hela kroppen är det en bra idé att komplettera med styrketräning för armar, övre rygg och axlar. Du kan också ta ett par gångstavar i händerna – de gör samma sak.

3. Du håller hjärnan alert

Om du går mycket, förhindrar du att hjärnan skrumpnar – något som annars sker automatiskt med åren. Men med 10 km i veckan har forskningen visat att ditt minne blir bättre och du får en mer alert ålderdom.

I FORM tipsar: Stegräknare boostar din hälsa

Promenader är genial motion för både din hälsa och ditt humör. Om du har svårt att få till att gå tillräckligt mycket, skaffa dig då en stegräknare. Undersökningar visar att stegräknaren helt enkelt får dig att gå mer! Just nu kan du få aktivitetsarmbandet Active Life Tracker med stegräknare tillsammans med 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 kr i porto. Du sparar över 900 kr!

Ja tack, visa mig erbjudandet!

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Du vet att det är nyttigt att gå – men ändå har du svårt att komma ut. Överväg då att skaffa en stegräknare. Det kan bli den bästa investering du någonsin har gjort i din hälsa!

Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Life Tracker kan verkligen sätta fart på din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, MÅSTE du bara få med lite fler steg på stegräknaren.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. I amerikanska studier har en stegräknare fått folk att gå omkring 1,5 km mer varje dag! Med de positiva sidoeffekterna att både blodtryck och vikt gick ner markant.

Vill du röra mer på dig i vardagen? Då är stegräknaren lösningen för dig!

Få en stegräknare till specialpris

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Life Tracker kan allt du behöver när du vill vara mer aktiv:

  • Stegräknare – som räknar alla dina steg – hela dagen

  • Obegränsat minne – den kommer ihåg alla steg du tar dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.

  • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill ta och få en påminnelse om hur många du saknar.

  • Enkel app – få en överblick i appen. Den ger dig en översikt över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört dig mest.

Active Life Trackerns andra funktioner:

  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.

  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.

  • Intervallträning – alarm som styr dina intervaller, så du kan koncentrera dig på att träna – och inte på att räkna minuter.

  • Klocka – vanlig digital klocka med flera smarta alarmfunktioner.

Active Life Trackern har ett värde av 800 kr. Men du kan få den till ett mycket nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar över 900 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Life Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se din nya Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Då har du snabbt överblick och en komplett dagbok över din hälsa. Beställ Active Life Tracker med stegräknare här.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar