© Colourbox

Ät dig till en sund och snygg kropp

Oavsett om du vill leva ett sundare liv eller gå ner de extra julkilona, får du det bästa resultatet med clean eating.

20 december 2016 av Anna-Dora Maron

Just nu hjälper I FORM dig att komma igång med en sund livsstil med en effektiv grönsakshackare. Se det fantastiska erbjudandet här.

Clean eating är ett enkelt koncept som går ut på att du undviker livsmedel som är processade.

Det låter inte så svårt men om du tar dig en närmare titt på många livsmedel i matbutiken kommer du att upptäcka att de är fullproppade med konstgjorda smakförstärkare och transfettsyror för att ge maten mer smak och längre hållbarhet.


Processad mat är ett gift för din kropp

De mörka vintermånaderna kan fresta många av oss till att fuska med matlagningen genom att köpa djupfryst mat, popcorn och varm choklad. Det ska man dock se upp med.

När maten processas försvinner alla nyttiga råvaror kroppen behöver.

I stället för att tillföra mer energi överstimulerar den processade maten produktionen av signalsubstansen dopamin i din kropp, så att du blir sugen på mer skräpmat.

Dessutom orsakar processad mat i för stora mängder cancer, infertilitet och hjärt- kärlsjukdomar.

Vad tycker du om den drickfärdiga jordgubbssmoothien som är fullproppad med tillsatser? 

© Colourbox

Ät rent och träna

Hoppar du över de processade livsmedlen och i stället äter sunda, naturliga råvaror, kommer du att uppleva en lång rad hälsofördelar.

Först och främst kommer du att se på vikten och måttet att en clean eating-diet baserad på frukt och grönsaker ger goda resultat.

Sedan kommer du också att märka en markant skillnad när du tränar, eftersom clean eating boostar både din energi, uthållighet och ditt immunförsvar samt ger dig en bättre sömn.

Som om det inte vore nog, får du även vackrare hud och snyggare hår. Bättre än så kan det inte bli. 

Detta ska du äta med clean eating

Det behöver inte vara dyrt att följa dieten clean eating. Det du ska se till att implementera i din kost är:

färska frukter och grönsaker

baljväxter

nötter

ägg.

Dessutom kan du äta djupfrysta grönsaker. Studier visar dock att djupfrysta grönsaker kan förlora sitt naturliga näringsvärde om du till exempel steker dem. 


Få en bra start med I FORM

Varje månad ger I FORM dig inspiration, träningsguider och de senaste rönen så att du kan bevara motivationen till att leva ett sunt liv.

Just nu hjälper I FORM dig att komma igång med att lägga till fler grönsaker och frukter i din kost med hjälp av effektiva Cutter & Slicer.

Använd den till att hacka grönsaker till soppor, pesto och salsa på några sekunder. Du kan dessutom göra goda fruktsallader som ser ut att ha tagit timmar att förbereda!

Se det fantastiska erbjudandet här. 

Kanske är du intresserad av