Onödig eller inte, jag gillar den!

Världens onödigaste uppfinning?

11 juni 2010

11 juni 2010


”Det där måste ju bara vara världens onödigaste uppfinning” sa min syster när vi gick förbi ett ställ med de små förvaringsaskarna för bananer häromdagen.

Kanske är det för att jag fortfarande har något slags behov av att säga emot henne och retas men jag köpte en.

Inte alls onödigt, i alla fall inte om man lever som jag och oftast drar direkt till träningen efter jobbet. Mackor tycker jag är svåra att ha med och tar dessutom tid att förbereda, frukt är bättre och banan perfekt eftersom det mättar bra. För mig är det dessutom viktigt att saker är enkla, annars händer det alltför lätt att jag bara struntar i det.

Som jag berättade för ett tag sedan började jag bli skakig efter träningen och kom fram till att mat hjälper. I den här artikeln står det att vi ska äta direkt efter träningen och det tar jag verkligen fasta på nu. Så fort jag kommer ut i omklädningsrummet stoppar jag i mig bananen och darrningarna är som bortblåsta.

HÄLSOEXPERT IDA REGITZE KRAG KOMMENTERAR

Bananer kan vara svåra att ha med sig så helt dum är den där asken inte. Bananer är jättebra att ha med sig att äta både inför och direkt efter träniningen. En banan innehåller omkring 80 kalorier och ju mer mogen den är desto mer socker och mindre stärkelse innehåller den.


Bananer kan också användas i bakning för att göra det hela lite sundare. Ersätt sockret med mogna bananer, eventuellt i kombination med några finskurna dadlar. Du kan prova det själv med ett av recepten här från iform.se - till exempel det här på blåbärsmuffins.


Vet ni förresten att man kan göra en egen fuktmask med banan – kanske något att testa i helgen? Kolla in den här sidan och få recept.

Kanske är du intresserad av